Românii au stat la coadă pentru bancnotele de Centenar emise de BNR (VIDEO)

 

Bancnota aniversară de 100 de lei, emisă de Banca Naţională, care îi înfățișează pe Regina Maria și Regele Ferdinand, s-a epuizat în timp record, deşi a fost emisă într-un tiraj de 10.000 de exemplare. Bancnota costă 178,50 lei și a putut fi cumpărată doar de la sucursalele BNR din București, Timișoara, Cluj și Iași. 

Deşi a fost lansată în urmă cu o săptămână, oamenii au stat la coadă cu orele, până în ultima zi în care bancnota a fost disponibilă. Tirajul dă valoarea bancnotei, spun cunoscătorii, iar acest lucru va face ca valoarea emisiunii de Centenar să crească de-a lungul anilor.

Pe de altă parte, unele bancnote "centenar" au ajuns la speculanţi, cei care le-au cumpărat special pentru a le revinde, bazându-se tocmai pe interesul deosebit al publicului. Pe site-urile specializate de comerţ online sunt deja numeroase astfel de oferte, pornind de la 300 de lei şi ajungând până la 500.

Interesul este justificat, iar investiţia pare sigură. Așa s-a întâmplat și cu bancnota lansată în anul 1999, cu ocazia eclipsei totale.

Toate detaliile pe puteţi citi pe Realitatea Finaciară.

sursă video: Realitatea TV

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?