Românii au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

 
Românii au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie
Românii au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Lotul olimpic de astronomie al României a obţinut şase medalii - o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz -, la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, din Kîrghizstan.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă, potrivit mediafax.ro.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.


Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional "I.M. Clain" din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?