România va participa cu 50 de militari la eforturile Coaliției anti Statul Islamic din Irak și Siria

 

România va contribui concret la eforturile Coaliției anti Statul Islamic din Irak și Siria cu 50 de militari, care vor intra în teatrul de operații pe o misiune de consiliere, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, miercuri, la Cincu, unde a participat la deschiderea exercițiului SABER-GUARDIAN-16.

"Ne-am angajat în virtutea unei aprobări a Parlamentului României, încă din luna februarie, să contribuim concret la eforturile Coaliției anti Statul Islamic din Siria și Irak. Contribuția noastră constă într-un număr de 50 de instructori pentru forțele de operații speciale din Irak, pentru informații militare din Irak. Acești viitori instructori sunt pe punctul de a termina o pregătire specializată, după care mai avem de perfectat câteva formalități legale înainte de intrarea lor în teatrul de operații pe o misiune de consiliere", a detaliat Mihnea Motoc, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, intrarea militarilor în teatrul de operații va fi posibilă la începutul toamnei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?