România, trimisă la Curtea de Justiție a UE pentru calitatea aerului

 
România, trimisă în judecată de Comisia Europeană
România, trimisă în judecată de Comisia Europeană

România, trimisă la Curtea de Justiție a UE pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului.

Comisia Europeană a trimis România în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pentru nerespectarea normelor de calitate a aerului. În aceeaşi situaţie sunt alte cinci ţări: Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia şi Ungaria.

În cazul României, cea mai gravă situaţie este în Capitală, unde valorile-limită admise au fost depăşite în mod constant, după cum notează Comisia Europeană. Bucureştiul ocupă locul doi în UE, după Sofia, în ceea ce priveşte poluarea. Asta arată un studiu Ecopolis, o organizaţie nonguvernamentală de mediu. Cu toate acestea, autorităţile nu au făcut nimic vizibil în ultimii ani. Nici măcar frica unor amenzi uriaşe de la Comisia Europeană nu a dus la măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Curtea de Justiţie a Uniunii poate decide să-i aplice României o amendă de aproape două milioane de euro, la care se adaugă penalităţi de mii de euro, calculate pentru fiecare zi în care nu s-au aplicat măsuri anti-poluare sau poate decide achitarea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?