"Romania, the land of choice", noul slogan al turismului din România.

 
Foto: flickr.com
Foto: flickr.com
"Romania, the land of choice" este noul slogan al turismului românesc, lansat la concertul lui Goran Bregovic din Mamaia, din prima zi de Paşte. Sub el vor rula campaniile de promovare ale turismului românesc, până la lansarea brandului turistic de ţară, potrivit reprezentaţilor Ministerului Turismului (MT).

Sloganul turistic al României era, până acum, "Romania, simply surprising".

Conform datelor Ministerului Turismului, crearea sloganului "Romania, the land of choice" nu a costat niciun ban, fiind realizat în cadrul ministerului.

Începând cu luna mai, instituţia va susţine o campanie masivă de promovare a turismului românesc la nivel internaţional.

Ministerul Turismul va lansa, pe 1 mai, şi un imn turistic al României, ce a costat 10.000 de euro şi va fi însoţit şi de un videoclip. Imnul va fi interpretat de mai mulţi artişti, printre care şi Gheorghe Zamfir, şi va fi promovat atât în ţară cât şi în străinătate.

Pe data de 2 mai vor avea loc o serie de evenimente de promovare a turismului.

Licitaţia pentru brandul de ţară a avut loc în luna martie, iar promovarea acestuia va demara în septembrie, declarase ministrul Turismului Elena Udrea, cu ocazia deschiderii Târgului Naţional de Turism din luna martie.

Intitulat "Brandul turistic al României", proiectul ar urma să fie executat în aproximativ şase luni de la semnarea contractului cu cel care va câştiga licitaţia, conform spuselor ministrului Turismului.

În vederea realizării Brandului de Turism al României, va fi contractat un pachet de servicii care constă în elaborarea de studii pentru stabilirea imaginii curente a ţării noastre pe pieţele sursă de turism, determinarea avantajelor competitive ale României comparativ cu alte destinaţii, identificarea celei mai bune poziţionări a României ca destinaţie turistică, conceptualizare, creaţie şi design.

În ceea ce priveşte procesul de selecţie, acesta se va desfăşura în două etape. Prima etapă este eliminatorie şi se referă la capacitatea financiar-economică şi la cea tehnic-profesională a consultanţilor înscrişi în competiţie. Este obligatoriu ca aplicanţii să fi avut o cifră de afaceri medie în ultimii trei ani de cel puţin două milioane de euro, dar şi ca aceştia să fi gestionat un proiect de branding similar, a cărui valoare este egală sau mai mare decât 30% din valoarea proiectului curent, sau două proiecte de branding similare cu valoare însumată egală sau mai mare cu 50% din valoarea acestui proiect.

Dacă aplicanţii îndeplinesc aceste condiţii, urmează evaluarea tehnico-profesională a echipei de realizare a proiectului, în conformitate cu metodologia descrisă în caietul de sarcini. Primii cinci participanţi, în ordinea punctajului obţinut la evaluarea tehnico-profesională, intră în etapa a doua de selecţie, câştigătoare urmând a fi desemnată oferta cu preţul cel mai mic.

Serviciile cerute prin procedura de achiziţii publice vor fi realizate etapizat, până în luna septembrie a acestui an. După finalizarea brandului, ministrul de resort va implementa strategia de comunicare a Brandului de Turism al României, având la dispoziţie, din aceleaşi fonduri europene, alte 73 milioane de euro. Pentru implementare va fi organizată o nouă licitaţie.

Dezvoltarea unui Brand de Turism Naţional are drept scop diferenţierea şi evidenţierea turismului românesc între competitorii din zonă, în vederea creşterii atractivităţii ţării noastre ca destinaţie turistică în rândul potenţialilor turişti străini.

Citeşte mai multe despre brandul de ţară în articolul "Ministerul Turismului organizează o licitaţie pentru realizarea brandului turistic al României".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?