România se împrumută de 50 de milioane de euro pentru Poliția Română

 

Banca Mondială va sprijini autoritățile române pentru un proiect ce vizează creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Poliţiei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre şi consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență. Împrumutul este în valoare de 50 milioane euro.

Banca Mondială va sprijini autoritățile române pentru un proiect ce vizează creşterea rezilienţei facilităţilor critice ale Poliţiei Române de răspuns în situații de urgenţă şi la dezastre şi consolidarea capacităților instituționale pentru pregătirea și răspunsul în situații de urgență. Împrumutul este în valoare de 50 milioane euro, acordul fiind semnat pe 10 iulie 2019. În acest sens Ministerul Finanțelor a inițiat un proiect de lege.
 
Conform notei de fundamentare, proiectul cuprinde, în principal, următoarele componente:
  • îmbunătăţirea rezilienței infrastructurii Poliţiei Române de răspuns la dezastre;
  • capacitatea instituțională și sensibilizarea publicului;
  • managementul proiectului. 

„Ministerul Afacerilor Interne va asigura implementarea Proiectului, prin Unitatea de Implementare a Proiectului înfiinţată în acest scop în cadrul IGPR, căruia i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea Proiectului”, menționează sursa citată.

Costurile împrumutului


Împrumutul contractat de la BIRD, în valoare de 50 milioane euro, este acordat pe o perioadă de până la 10 ani, rambursarea efectuându-se integral la 1 februarie 2029, într-o singură tranşă, conform graficului de rambursare stabilit în Acordul de împrumut. 
 
Conform MFP, dobânda aferentă este formată din rata EURIBOR la șase luni (cota indicativă actuală fiind - 0,33%), plus o marjă fixă (respectiv marja fixă a BIRD de la data semnării acordului, de 0,7%). BIRD percepe un comision inițial de 0,25% aplicat la suma împrumutului, plătibil în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Acordului, precum şi un comision de angajament de 0,25% pe an aplicat la suma netrasă din împrumut, plătibil semestrial care se acumulează începând cu a 61-a zi de la data semnării. 


Se anticipează că împrumutul nu va avea impact bugetar pentru anul 2019. Impactul financiar generat de plata dobânzilor si a comisioanelor aferente împrumutului pentru perioada 2019-2023 se estimează, după cum urmează:

2019 – 0
2020 – 1,17 milioane lei
2021 – 580.000 lei
2022 – 540.000 lei
2023 – 490.000 lei

Conform MFP, este nevoie de acest proiect pentru că în urma evaluărilor realizate la nivelul MAI au fost identificate o serie de vulnerabilităţi ce pot influenţa capacitatea şi eficienţa structurilor IGPR în asigurarea funcţiilor de sprijin în situaţii de urgenţă, una dintre acestea reprezentând-o deteriorarea unor sedii și încadrarea acestora în categoria construcţiilor cu grad seismic ridicat.

La acest moment, conform analizelor interne ale IGPR, un număr de 37 clădiri dintre acestea necesită intervenţii urgente, măsurile necesare a fi luate fiind de reabilitare, modernizare, consolidare sau chiar demolare şi reconstrucţie, având în vedere anul construcţiei şi starea actuală. Aceste clădiri se află în domeniul public al statului, în cadrul MAI, aparţinând patrimoniului IGPR, prin unităţile din subordine.

Sursa: HotnewsAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Paul Garry
20 Sep 04:57
Ai nevoie de împrumut? Ai nevoie de ajutor financiar? Ai nevoie de un împrumut pentru proiectele tale? Dacă da, atunci nu vă mai faceți griji, o companie de împrumut legitim și autentic care emite toate tipurile de împrumut cu un procent de 2, este aici și este pregătită să îi ajute pe cei care au nevoie. Contactați imediat următorul e-mail: paulgarry328@gmail.com
Răspunde
0 0
MARY WILLIAM
07 Sep 20:02
Căutați un împrumut autentic? Vreau să folosesc această ocazie pentru a informa pe toată lumea că doamna Mary William o împrumutător privat de împrumut, care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respins de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? căutați mai multe pentru că suntem aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut. Acordăm fonduri persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să utilizez acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și beneficiară și că vom fi dispuși să oferim un împrumut. Așadar, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
(marywilliam902@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, puteți să ne contactați astăzi.


Creditele disponibile pe care le oferim sunt:

1. Împrumut personal
2. Împrumut de afaceri
3. Împrumut de investiții
4. Împrumut pentru locuințe și multe altele

Așadar, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
(marywilliam902@gmail.com) Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, puteți să ne contactați astăzi.
Mulțumesc
Răspunde
0 0
ELENA BURLACU
07 Sep 20:02
Bună ziua tuturor.
Sunt aici pentru a împărtăși comentarii care vor fi minunate pentru cei care chiar au nevoie de un împrumut. Ma numesc doamna Elena Burlacu Sunt din orasul Ramnicu Valcea din Romania. Aici și aș dori să vă recomand ajutorul extraordinar pe care îl primesc de la doamna Esther Patrick,
Cu tot respectul, mama doamnei Esther mi-a dovedit că „Cel care stă între tine și obiectivul tău este o poveste nerezonabilă pe care tu o spui tu de ce nu poți ajunge la ea” de Jordan Belfort are dreptate. După ani în care am căutat un împrumut, l-am obținut în sfârșit de la Esther Patrick. Deci, Oamenii mei, cred că este timpul să știm cine este corect, de înțeles și cine ne poate ajuta cu adevărat, astfel încât toți să ne atingem obiectivul de a găsi un împrumut din diverse motive. Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)

Astăzi pentru un împrumut și nu ezitați să-i spuneți iubitei dvs. o dată despre Esther Patrick pentru că este o mamă amabilă și îmi împrumută împrumutul pe care îl folosesc pentru a plăti facturile spitalului, puteți să mă contactați și prin acest e-mail: (elenaburlacu35@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. te rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Când toate sunt spuse și făcute, se spune mai mult decât se face. Așa că trăiește adevărul. Dezvăluie-ți dragostea și vreau să-i mulțumesc prietenei mele, Gloria Johnson, care m-a prezentat doamnei Esther Patrick, așa că imediat îți entuziasmul și aplică-ți visele. Plimbă-ți discuția. Îmbrățișați-vă binecuvântările și lăsați-ne să facem ca această zi să merită amintită.
Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: estherpatrick83@gmail.com
Mulțumesc tuturor, Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.
Răspunde
0 0
ACCESS LOAN
07 Sep 20:01
Sunteți bineveniți la ACCESS LOANS FIRM aici, vă asiguram că veți obține cel mai bun împrumut pentru afacerea dvs. sau să vă plătiți facturile. Răspundeți la câteva întrebări simple și îndepliniți termenii. Contactați-ne acum pentru un împrumut de 3% la toate împrumuturile, este ușor, rapid și securizat. Puteți contacta prin e-mail: accessloansfirm@gmail.com

ÎMPRUMURI DISPONIBILE CARE LE OFEREM SUNT;

* Împrumut personal și împrumut pentru locuințe,
* Renovarea locuinței și facturile spitalului
* Lărgirea afacerilor
* Refinanțarea extinderilor agricole și a exploatării aurului
* Finanțarea proiectelor cu nevoi financiare mai mari
* Împrumut de afaceri și împrumut de investiții
INFORMAȚII DE CONTACT SUNT;

SEDIUL OFICIULUI (accessloansfirm@gmail.com)

WHATSAPP: +12342018860

Un început bun de împrumut cu o împrumut mai bun
Răspunde
0 0
Ciioooma Roooosie !
22 Aug 04:44
Stucturiile statului sint INFECTATE de loaze infractoare ale puliticienilor inutili. Asa se face ca sint hangajati care violeaza fetele gasite pe cimp, altii conduc masini zeci de ani fara a avea carnet, altii fura banii pierduti ai copiilor, altii se ''sfatuiesc'' cu infractorii in timpul cercetarilor, altii au intelect mult sub zero dar pretentii financiare mult peste media europeana, altii sint complici cu traficantii si interlopii, ... in timp ce puuliticul desfinteaza orice structura ar putea prinde si desctructura aceste loaze penale care mulg si bugetul statului si ...
Răspunde
0 0
Pentru politia corupta?????
21 Aug 22:30
In primul rand Romania trebuie sa ii puna in inchisori pe politistii care colaboreaza cu infractorii! LUCRU PE CARE ROMANIA NU IL FACE, SI NU INTELEGEM ........DE CE.........? DE CE POLITISTII CARE IGNORA O FATA SANGERAND, CARE FAC "UITATA" POZA MASINII UNUI CRIMINAL....SI IL LASA SA ATACE DIN NOU....IAR CAND ATACA, DESI PRIMESC UN TELEFON LA 112 SI AU NUMARUL DE TELEFON AL CRIMINALULUI, TOTUSI NU SE DUC IMEDIAT LA FATA LOCULUI...CI ASTEAPTA 19 ORE....
Ia nu mai imprumutati bani pe spinarea romanilor, puneti la inchisoare pe colaboratorii criminalilor iar salariile lor dati-le unor oameni cinstiti!
Răspunde
0 0
Pentru politia corupta?????
21 Aug 22:29
In primul rand Romania trebuie sa ii puna in inchisori pe politistii care colaboreaza cu infractorii! LUCRU PE CARE ROMANIA NU IL FACE, SI NU INTELEGEM ........DE CE.........? DE CE POLITISTII CARE IGNORA O FATA SANGERAND, CARE FAC "UITATA" POZA MASINII UNUI CRIMINAL....SI IL LASA SA ATACE DIN NOU....IAR CAND ATACA, DESI PRIMESC UN TELEFON LA 112 SI AU NUMARUL DE TELEFON AL CRIMINALULUI, TOTUSI NU SE DUC IMEDIAT LA FATA LOCULUI...CI ASTEAPTA 19 ORE....
Ia nu mai imprumutati bani pe spinarea romanilor, puneti la inchisoare pe colaboratorii criminalilor iar salariile lor dati-le unor oameni cinstiti!
Răspunde
0 0
Pentru politia corupta?????
21 Aug 22:29
In primul rand Romania trebuie sa ii puna in inchisori pe politistii care colaboreaza cu infractorii! LUCRU PE CARE ROMANIA NU IL FACE, SI NU INTELEGEM ........DE CE.........? DE CE POLITISTII CARE IGNORA O FATA SANGERAND, CARE FAC "UITATA" POZA MASINII UNUI CRIMINAL....SI IL LASA SA ATACE DIN NOU....IAR CAND ATACA, DESI PRIMESC UN TELEFON LA 112 SI AU NUMARUL DE TELEFON AL CRIMINALULUI, TOTUSI NU SE DUC IMEDIAT LA FATA LOCULUI...CI ASTEAPTA 19 ORE....
Ia nu mai imprumutati bani pe spinarea romanilor, puneti la inchisoare pe colaboratorii criminalilor iar salariile lor dati-le unor oameni cinstiti!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?