România, reclamată la Curtea Europeană din cauza poluării

 

România a fost reclamată la Curtea Europeană de Justițide, de căte Comisia Europeană, pe motiv că are valori prea mari ale poluării.În aceste condiţii, Comisia Europeană a deschis, joi, o procedură de infringement împotriva ţării noastre, pe motiv că autorităţile n-au reuşit să ia măsuri pentru a se încadra în valorile limită de calitate a aerului, potrivit adevarul.ro.

România nu este singura ţară aflată în această situaţie. Franţa, Germania, Ungaria, Italia şi Marea Britanie vor trebui să explice şi ele, în faţa Curţii de Justiţie a UE, de ce nu au implementat măsurile necesare în privinţa îmbunătăţirii calităţii aerului şi combaterii poluării.

În cazul României, Comisia Europeană a arătat că ţara noastră nu a luat măsurile necesare pentru a diminua nivelul de poluare cu particulele fine de praf, în special în Bucureşti, Iaşi şi Braşov.

În funcţie de decizia Curţii de Justiţie a UE există posibilitatea ca România să primească amenzi consistente.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?