România, printre cele mai murdare țări din Uniunea Europeană

 

Româna și Malta sunt țările europene cu cele mai slabe politici de mediu, fapt reflectat de cea mai slabă pondere a reciclării și de cea mai mare rată a poluării prin gropi de gunoi, arată un raport al Comisiei Europene România, Malta, Grecia și Ciprul sunt țările cu cele mai slabe rezultate în domeniul reciclării, arată raportul Comisiei Europene, care abalitează situația celor 14 state europene care au probleme cu indicatorii de mediu, citat de Euronews. 

În 2016, toate cele patru state n-au reușit să recicleze, împreună, mai mult de o cincime din propriile deșeuri, în condițiile în care ținta la nivel european este ca rata de reciclare să ajungă la 50% până în 2020. 

Cel mai slab reciclator este Malta, cu o rată de 7% și cu 83% din cantitatea totală de deșeuri depozitată în gropi de gunoi. La foarte mică distanță este România, cu o rată de reciclare de 13% și 69% depozitare în gropi de gunoi.

Grecia, chiar dacă are o rată mai mare de reciclare, de aproape 17%, stă prost tot la capitolul gropi de gunoi, 83%, la fel ca și Malta.

În schimb, Estonia, chiar dacă are o rată de reciclare relativ modestă (28%), prin comparație cu media europeană, are o rată foarte bună la depozitele de gunoi (doar 10%). Problema este însă că o mare parte din deșeuri nu sunt reciclate, ci incinerate, arată raportul european. 

Dintre cele 14 state europene cu probleme de reciclare, cel mai bine stă Polonia, care reciclează 44% din deseuri și trimite ''doar" 36% la gropile și depozitele de gunoi.

"Așa cum se prezintă acum situația, România, Grecia și Cipru n-au cum să atingă normele de reciclare stabilite de UE pentru 2020, a declarat unul dintre specialiștii firmei care a realizat studiul privind reciclarea. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?