România, o nouă șansă la Schegen

 

Parlamentul European va solicita din nou, săptămâna viitoare la Strasbourg, acceptarea României şi a Bulgariei în Schengen.

Parlamentul European va supune la vot săptămâna viitoare o nouă rezoluţie în care solicită admiterea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen, relatează vineri novinite.com.

Rezoluţia, redactată pe baza unui raport elaborat de eurodeputatul socialist bulgar Serghei Stanişev, este una non-legislativă şi cere Consiliului Uniunii Europene să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării celor două ţări în spaţiul european de liberă circulaţie.


Eurodeputaţii şi-au exprimat în iunie 2011 susţinerea pentru admiterea României şi Bulgariei în Schengen, poziţie confirmată de mai multe ori ulterior.

Co-legislativul UE notează că cele două ţări deja aplică parţial regulile Schengen. Decizia finală în acest dosar trebuie să fie luată cu unanimitate de către Consiliul UE, instituţie care de la 1 ianuarie va fi prezidată, pentru şase luni, de către România.

La finalul lunii mai, Parlamentul European a reiterat într-o rezoluţie că România şi Bulgaria sunt pregătite să facă parte din spaţiul Schengen şi a cerut Consiliului UE să aprobe aderarea celor două state. În document, eurodeputaţii au condamnat prelungirea controalelor la frontierele interne ale spaţiului Schengen, care restrâng libertatea de circulaţie între cele 26 de state membre. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ocale spre deznaționlizarea Roamâniei !
08 Dec 07:11
Vă spuneam eu ca dacă nu insistăm noi cu Schengen-ul aiasta,ne vor forța ei să intrăm?Că in afara de frustări superficiale ,acest spațiu nu aduce decât pagube pe teremen lung,care se vor reflecta in pierdere identității naționale.Si pentru ce,ca tanti Mita sa faca de mâncare la barânele italiene sau germane ?Desfiintarea controlului intrării de straini/chair din UE/aduce beneficii ca neprocopsim cu lumpenproletariatul betiv oldez sau farncezii reveniti din Africa,dar care și-au păstrat culoarea ?Nu mai vorbesc de penetrarea marfurilor de duzina .Dar cine să strige disperarea,cine să te audă ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?