România, la mijloc între SUA şi Europa, în cazul despăgubirilor uriaşe ale fraţilor Micula

Obligată printr-o decizie a Curţii de Arbitraj de la Washington să plătească despăgubiri fraţilor Micula, România este somată acum să facă exact contrariul. Comisia Europeană cere autorităţilor de la Bucureşti să recupereze întreaga sumă deoarece ajutoarele de stat oferite în acest caz nu sunt în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene."În urma unei investigaţii amănunţite, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că suma plătită de România celor doi investitori suedezi drept despăgubiri ca urmare a anulării unei scheme de ajutor pentru investiţii încalcă normele UE privind ajutoarele de stat. Beneficiarii trebuie să ramburseze toate sumele deja primite." se arată în comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Fraţii Micula, cetăţeni suedezi, au primit dreptul la despăgubiri după ce Curtea de la Washington a stabilit că România a încălcat un tratat bilateral cu Suedia, prin anularea unei scheme de investiţii cu patru ani înainte de expirarea ei. Doar că acest proiect a fost considerat incompatibil cu normele U.E., prin urmare orice despăgubire contravine şi ea legislaţiei europene şi prin urmare beneficiarii trebuie să ramburseze sumele primite.

Alte subiecte pe Realitatea.net

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?