ROMÂNIA INTERZICE intrarea pe teritoriul ţării a unor EXTREMIŞTI MAGHIARI

 
Reprezentanţi şi simpatizanţi ai Jobbik au marcat Ziua Maghiarilor de Pretutindeni în Oradea
Reprezentanţi şi simpatizanţi ai Jobbik au marcat Ziua Maghiarilor de Pretutindeni în Oradea

Autorităţile române au decis nepermiterea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik. Urmează să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili."În urma activităţilor de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale, în conformitate cu dispoziţiile legale, respectiv a legislaţiei comunitare, autorităţile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea pre-întâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta ordinea publică şi securitatea naţională. Astfel, a fost instituită măsura nepermieterii intrării pe teritoriul României şi s-a solicitat instanţei compentente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetăţeni ungari care desfăşoară în ţara naostră activităţi cu caracter extremist în favoarea organizaţiilor Noua Gardă Ungară. Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor şi Jobbik. Despre aceştia s-a stabilit cu certitudine că sunt implicaţi în activităţi de natură a justifica măsurile dispuse în condiţiile legii", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, inspectorul principal de Poliţie Monica Dajbog.

Referitor la preşedintele Jobbik, Vona Gabor, purtătorul de cuvânt al MAI a spus că nu poate furniza informaţii, pentru că pe rolul Ministerului Public se află, în faza implementării, o cauză penală, potrivit MEDIAFAX.

Poliţia Română a anunţat anterior, tot vineri, că aproape 1.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în 15 judeţe, la evenimentele organizate în perioada 15 - 17 martie pentru sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 15 - 17 martie, în 56 de locuri din 15 judeţe ar urma să aibă loc manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La aceste evenimente vor participa, conform estimărilor organizatorilor, aproximativ 30.000 de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, joi, un mesaj politicienilor maghiari care se anunţă în număr mare în România în următoarele zile, că "oricine poate fi cu uşurinţă expulzat în plin sejur de pe teritoriul României, dacă nu respectă legile şi Constituţia".

Şeful statului i-a averizat pe politicienii maghiari "să aibă în vedere că statul român nu va tolera mesaje care să contravină Constituţiei României".

Băsescu a precizat că măsuri vor fi anunţate vineri de Ministerul de Interne.

"Obiectivul nostru este că oamenii politici maghiari să nu utilizeze perioadele de campanie electorală pentru a face declaraţii care contravin Constituţiei României, statului de drept şi comportamentului unui oaspete pe teritoriul altor ţări", a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele i-a transmis un mesaj şi liderului Jobbik, Vona Gabor: "Să fie convins domnul preşedinte al Jobbik că îi ştim foarte bine activitatea politică".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -2
Radu
16 Mar 20:14
Problema e ca ungurii vor reuși. Sunt mult mai hotărâți și mai determinați decât românașii, care în afară să boscorodească pe la colțuri și pe net... nu fac mai nimic. Așa cum n-au făcut nici când au venit prădătorii de aur, petrol, gaze naturale, fabrici etc (lucruri mult mai grave și mai esențiale pentru traiul decent).
Răspunde
3 0
@radu
16 Mar 23:34
8 problema ungurilor e ca nu au ce sa faca. nativ sunt supusi esecului. plus ca ungaria e mult mai indatorata si saracita
1 0
nu este mult pana .....
17 Mar 08:35
3 Din fericire pentru noi ,ungaria IN URMATOARE DECENII VA DISPARE.S-a zis cu propaganda ca s-ar trage din nomazii lui Arpad .Astazi istoria se schimba ,adevarul triumfa ! Teste genetice efectuate in ungaria au relevat ca ungurii actuali n-au nici o legatura de rudenie (genetica ) cu triburile maghiare ( aceste triburi aveau cam 70000 persoane cu copii ,femei ,batrani si luptatori ,dupa sursele istoricilor unguri ,tot ei afirma ca au fost asimilati de autohtoni acestia fiind majoritari) ,dar ca vorbesc limba cotropitorilor .Deci actualii unguri sunt romani in cea mai mare parte maghiarizati ,slavi si germani maghiarizati.Cand in gradinite ,scoli se va preda adevarata istorie ,tinerii unguri se vor intoarce la adevaratii lor strabuni ,se vor intreba de ce vorbesc limba cotropitorilor si atunci ......limba romana va triumfa .
3 0
red
16 Mar 15:29
aceste maimute mongoloide , extremiste trebuie arestate. in romania exista doar 200 de secui. maimutele mongoloide sunt extrem de proaste. fura si mint si se mira cand nu sunt crezute. acum executa ordinile actualului stapan putin.
Răspunde
2 0
Bre
15 Mar 17:21
Go back home to hungary, all of you, hungarians!!! THIS IS ROMANIA FOR EVER!!! By the way, why is Hungaria membership of NATO when it has territorial pretention over an other member of NATO like ROMANIA and SLOVAKIA?
Răspunde
4 -2
tudor
15 Mar 15:25
szeghely sau mortii matii cum te numesti sa-ti fut autonomia in gura bozgor jegos
Răspunde
4 -2
red
15 Mar 15:21
extremismul maimutelor mongoloide intrece orice limita. trebuie plesnite peste bot aceste slugi. legal ma refer. normal este ca statul artificial , ungaria sa devina judet al romaniei. asa va fi.
Răspunde
6 -2
serban
15 Mar 14:09
Numai noi suntem in stare sa fim atit de toleranti . Paru pe ei si gata
Răspunde
9 -4
Coca Mare
15 Mar 12:32
Alo... guvernul României: Cultura nu poate fi decât română, aţi dat Ministerul culturii ungurilor, aveţi cultură maghiară în Ţara românească. Uniformele sunt făcute pe banii Guvernului de la Ministerul Culturii de mult timp din vremea lui Boc, dar şi acum o să primească tot asa şi la anul vor fi si mai multe uniforme. În Cluj-Napoca pe str. Republicii spre grădina botanică este Asociaţia Maghiară COMMUNITAS care are fonduri guvernamentalşe mai mari decât Institutul Cultural Român, se dau bani cu nemiliuita pentru asemenea parade şi activităţi ale maghiarilor. Fraţilor banii pentru paradele ungureşti vin de la Guvern şi de Consililiile Judeţene, adică tot banii noştrii, problema nu este să fie interyise, să nu le mai dea bani pentru finanţare. Asta este soluţia se echipează Jobik cu banii guvernului.
Ce să zic, minte guvernanţilor prezenţi şi viitori !
Răspunde
12 -3
ca sa vezi .....vrabia malai viseaza
15 Mar 13:02
4 Care tinut secuiesc ? Pai a existat el vreodata ? Poate in vremea sovieticilor ........Care secui ? Mai exista astazi secui autentici ? NU ! Cei ce astazi isi zic secui sunt romanasi de ai nostri secuizati .Limba secuiasca ( nu magareasca asta de-o vorbesc astazi ,era distincta de ea )a disparut in secolul XVII-lea odata cu secuii autentici .In rest este prostia ,nestiinta unora ca maghiariozatul nume etnic secui ( sekely ,vezi cartea cum sa maghiarizam numele ) .Dar voi cei ce astazi va ziceti secui stiti din ce stramosi va trageti ? Dar secuii aia autentici de pe vremea lui Almos omorat de maramureseni ,stiti din ce stramosi se trag ?Cred ca nu ,nici ungurii nu stiau ce fel de neam este secuiul ,bazguiau ca fie sunt ramasite hune ,fie scite ( diferenta de haplogrupuri : hunii au haplogrup Q ,scitii au haplogrupul R1a ) ,ori dupa opinia altora ar fi neam germanic (R1b) sau avar ,bulgar ,baschiz etc..
5 -2
MARIA
15 Mar 12:22
@ Raluca
In primul rand nu am postat eu replica la comentariul tau de mai jos, si il rog in mod amabil, pe cel care isi aroga dreptul sa posteze cu prenumele meu, sa inceteze cu astfel de atitudini ! Draga mea, nu stiu ce varsta ai dar afirmatiile tale imi permit sa-mi fac o idee...Nu stiu nici ce fel de pregatire intelectuala ai... dar atitudinea ta profund antipatriotica si antinationala, imi intareste si mai mult convigerea ca situatia dezastruoasa in care se afla Romania azi , se datoreste in mare masura , si celor ca tine, care nu pun ,,stampila'' pentru ca sunt prea ,,educati''...Discursul acesta sa il predai creierelor sterse si formatate de intelectualitatea ,,postdecembrista'' de care esti atat de madra, nu noua celor care vrem sa ne ,,sinucidem'' iubind sa fim romani adevarati !
Răspunde
6 -5
MARIA
15 Mar 11:45
Avem nevoie de patrioti ! A venit vremea sa punem bazele unui Partid Patriotic , care sa adune la un loc toate inimile de adevarati romani,cei care mai cunosc intelesul cuvantului PATRIOTISM, pe toti cei ce iubesc cu adevarat ROMANIA si DREPTATEA ! Un partid care sa dea putere renasterii tuturor valorilor ROMANESTI !
Răspunde
7 -7
Raluca
15 Mar 11:57
4 Toti oamenii decenti si capabili care au parasit Romania, si toti oamenii capabili care au ramas in tara sunt dezgustati de ce inseamna nationalismul excesiv tip BOR, economie, sistem administrativ, parlamentari ROMANI. Da, ati putea incerca cu tembelii votaci care pentru o galeata cu orez colinda o zi intreaga comunele invecinate cu autobuzele, pentru a pune stampile pe cei care le distrug viitorul copiilor lor... In rest, cuvantul "patriot" inseamna sinucidere pentru cei capabili. Pentru dascalii, medicii, inginerii, cercetatorii, actorii etc, cuvantul "patriot", "patriotism" inseamna SINUDICERE.
6 -5
MARIA
15 Mar 12:06
8 Ralucuta mama, eu nu pot lua lectii de la niste javre care au parasit Romania, si de la analfabete care imi spun mie de nationalism, dar habar n-au limba materna. "SINUDICERE"???? Daca taceai, filozoafa ramaneai, emigranto!! N-ai ce cauta aici! Romania se va reface in glorie cu ajutorul iubitorilor de tara, nu cu imbacsiti venetici ca tine!!!!
4 -5
Lulu
15 Mar 12:27
7 @Raluca "nationalism excesiv tip BOR"??!!... Noaptea mintii! In capul tau desigur!
9 -3
ca sa vezi .....
15 Mar 13:07
4 Care tinut secuiesc ? Pai a existat el vreodata ? Poate in vremea sovieticilor ........Care secui ? Mai exista astazi secui autentici ? NU ! Cei ce astazi isi zic secui sunt romanasi de ai nostri secuizati .Limba secuiasca ( nu magareasca asta de-o vorbesc astazi ,era distincta de ea )a disparut in secolul XVII-lea odata cu secuii autentici .In rest este prostia ,nestiinta unora ca maghiariozatul nume etnic secui ( sekely ,vezi cartea cum sa maghiarizam numele ) .Dar voi cei ce astazi va ziceti secui stiti din ce stramosi va trageti ? Dar secuii aia autentici de pe vremea lui Almos omorat de maramureseni ,stiti din ce stramosi se trag ?Cred ca nu ,nici ungurii nu stiau ce fel de neam este secuiul ,bazguiau ca fie sunt ramasite hune ,fie scite ( diferenta de haplogrupuri : hunii au haplogrup Q ,scitii au haplogrupul R1a ) ,ori dupa opinia altora ar fi neam germanic (R1b) sau avar ,bulgar ,baschiz etc..
0 0
AVRAM IANCU
16 Mar 17:33
4 Cand se vor imparti AKM-uri si BAZUKA eu am sa iau cate trei si o sa trag pana se inroseste teava ca sa imi aprind o tigare ! Sa nu dea DUMNEZEU sa va va luati dupa JOBBIK si dupa POPA tokes ( cu t mic ) ca.... GULAS VA FACEM
si va urmarim pana dincolo de BRATISLAVA - in Slovacia si va saturam de AUTONOMIA !

Mi-a zis un ungur cu capul pe umeri ca nu veti primi decat ... de la romani !

Ponta - vei intra in istorie cu KURU inainte si un fosi unguresc in el !
4 -6
se spune ca cel mai bine a fost in Transilvania dupa ce a plecat administratia ungureasca si inca nu s-a instalat cea romaneasca....
15 Mar 11:04
Daca nu intra la Ungaria in 1867 probabil nici nu s-ar fi unit cu Romania, ar fi ramas ca Austria cu Germania. Politica agresiva de maghiarizare i-a facut pe romanii majoritari, dar nu numai, sa faca orice numai sa scape de Ungaria.
Răspunde
11 -6
ei bine !
15 Mar 11:28
4 Asta o spun gaborii ...Nu-i asa ? Ei bine noi romanii ardeleni spunem asa "cel mai bine este cu ai tai acasa .Asa ca daca nu-ti convine sa stai in gazda la ruman pleaca in mongolia .
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?