România, țintă pentru investițiile în industria armamentului

 
România cumpără armament american în valoare de 1,25 miliarde de dolari - Pentagon
România cumpără armament american în valoare de 1,25 miliarde de dolari - Pentagon
România cumpără armament american în valoare de 1,25 miliarde de dolari - Pentagon Statele Unite neagă că ar oferi armament opoziţiei siriene

Prin angajamentul față de NATO, România își va dubla procentul din PIB destinat industriei de apărare, astfel că devine interesantă pentru investitorii din domeniu. România a alocat pentru apărare, în anul 2016, echivalentul a 0,9% din produsul intern brut (PIB), una dintre cele mai mici cote din UE.

La egalitate sau sub nivelul României din acest punct de vedere se situează numai opt țări: Slovenia (0,9%), Belgia (0,8%), Cehia (0,7%), Ungaria (0,7%), Austria (0,6%), Malta (0,6%), Luxemburg (0,4%), Irlanda (0,3%), potrivit datelor publicate de Eurostat, biroul european de statistică.

Cele mai mari niveluri se înregistrează în Estonia (cheltuieli pentru apărare de 2,4% din PIB), Grecia (2,0%), Marea Britanie și Franța (1,8%).

Procentajul României va crește însă în raportările pentru anii următori. La întâlnirea dintre șeful statului, Klaus Iohannis și președintele SUA, Donald Trump, România și-a luat angajamentul, ca partener NATO, să aloce apărării cel puțin 2% din PIB, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în 2016.

Detalii pe realitateafinanciara.net

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?