România, în doliu! Tamara Buciuceanu Botez a murit. Actrița avea 90 de ani

 
România, în doliu! Tamara Buciuceanu Botez a murit. Actrița avea 90 de ani
România, în doliu! Tamara Buciuceanu Botez a murit. Actrița avea 90 de ani

Tamara Buciuceanu Botez. Actrița Tamara Buciuceanu Botez a murit. Marea doamnă a scenei românești avea 90 de ani. Actrița a fost internată la Spitalul Elias, la începutul lunii octombrie, pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-a acutizat în ultima perioadă. Timp de aproape şase decenii, doamna comediei româneşti a încântat publicul cu reprezentaţii pe scenele marilor teatre din ţară, dar şi la televizor. În 2014, actriţa a primit Ordinul Steaua României în grad de Cavaler pentru toată activitatea sa.

Doliu în teatrul și filmul românesc. Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la vârsta de 90 de ani.

Timp de aproape şase decenii, doamna comediei româneşti, Tamara Buciuceanu Botez, a încântat publicul cu reprezentaţii pe scenele marilor teatre din ţară, dar şi la televizor. În 2014, actriţa Tamara Buciuceanu Botez a primit Ordinul Steaua României în grad de Cavaler pentru toată activitatea sa.

Tamara Buciuceanu Botez s-a născut pe 10 august 1929 în Tighina, o localitate din Republica Moldova. Actriţa şi-a finalizat studiile în 1952, la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. De atunci a încântat publicul român cu reprezentaţiile care au consacrat-o.

"Doamna comediei româneşti", cum a fost supranumită, a jucat pe scena Teatrului Naţional, dar a avut reprezentaţii memorabile şi la Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra sau Teatrul Giuleşti. Cele mai cunoscute spectacole sunt "Coana Chiriţa", "Cumetrele" sau "Romeo şi Julieta la început de noiembrie".

Tamara Buciuceanu Botez avut roluri în peste 25 de filme, printre care "Domnişoara Nastasia" și "Cuibul de viespi".

Însă cel mai cunoscut rol al său, profesoara Isoscel, a fost punctul de referinţă al carierei sale cinematografice. Severa profesoară de matematică a încântat publicul în toată seria "Liceenii" şi în "Extemporal la dirigenţie".

Pentru întreaga sa carieră, actriţa Tamara Buciuceanu Botez a primit propria stea pe Bulevardul Celebrităţilor din Capitală. A fost premiată şi la Sibiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Acolo, „doamna comediei româneşti” a vorbit despre cele două vieţi pe care le-a trăit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
15 Oct 19:15
Dumnezeu sa o odihneasca !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?