România și Bulgaria, cele mai scăzute costuri cu forța de muncă din UE

România a avut a doua creştere din UE a costurilor cu forţa de muncă în trimestrul al treilea
România a avut a doua creştere din UE a costurilor cu forţa de muncă în trimestrul al treilea

Bulgaria şi România au înregistrat în 2017 cele mai scăzute costuri orare ale forţei de muncă din Uniunea Europeană. La polul opus se află Luxemburg, Danemarca şi Belgia, potrivit datelor publicate joi de EurostatCosturile medii orare ale forţei de muncă sunt calculate împărţind câştigurile totale ale salariaţilor la nivel naţional la numărul de ore lucrate.

Astfel, costuri de sub 10 euro pe oră ale forţei de muncă au fost consemnate anul trecut în Bulgaria (5,1 euro), România (5,5 euro), Polonia (6,3 euro în 2016), Ungaria (7,6 euro), Lituania (8,4 euro), Croaţia (8,5 euro în 2016) şi Letonia (8,6 euro).

În schimb, cele mai ridicate costuri orare ale mâinii de lucru au fost înregistrate în Luxemburg (43,8 euro în 2016), urmată de Danemarca (38,7 euro) şi Belgia (37,9 euro). Un nivel de peste 30 de euro a mai fost atins în Franţa (33 euro), Olanda (33,7 euro în 2016) şi Germania (32,3 euro).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?