Construcţiile noi sunt LA PĂMÂNT. România, cea mai mare scădere din UE

 
Construcţiile, la pământ
Construcţiile, la pământ

România a înregistrat cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană în august 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În august 2014, comparativ cu perioada similară din 2013, lucrările de construcţii au înregistrat un declin de 0,8% în Uniunea Europeană şi de 0,3% în zona euro, informează Agerpres.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ declin în România (minus 15,6%) şi Portugalia (minus 6,6%), iar cele mai mari creşteri în Slovenia (27,6%), Spania (22%) şi Suedia (9,4%).

În august 2014, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au crescut cu 0,5% în UE şi cu 1,5% în zona euro. În iulie 2014 s-a înregistrat o creştere a lucrărilor de construcţii de 0,3% în zona euro şi de 0,4% în UE.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat în august cel mai semnificativ declin în Marea Britanie (minus 3,2%), Germania (minus 2%) Polonia şi Slovenia (ambele cu minus 1,8%), iar cele mai mari creşteri în Spania (2,7%), România (2,5%) şi Franţa (2,4%).

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?