VIDEO. România, campioana instabilității legislative

Țara noastră este pe primul loc în regiune la numărul de modificări ale legilor.280 de legi au fost modificate într-un an. Paradoxul este că, deși Parlamentul este autoritatea legislativă, cele mai multe dintre actele normative adoptate vin de la Guvern. Potrivit unui studiu recent, cel mai instabil domeniu este cel al afacerilor, iar asta înseamnă că investițiile au fost afectate.

Educația, administrația și Justiția sunt domeniile cele mai afectate de aceste modificări legislative. Mai exact, 156 de acte normative au fost adoptate într-un an în aceste domenii. Pe de altă parte, avem un domeniu destul de afectat, și anume, mediul de afaceri. Asta pentru că din cele 123 de legi, jumătate dintre actele normative sunt în domeniul fiscal, că atare investițiile și mediul de afaceri au fost afectate. Toate aceste modificări legislative plasează astfel țară noastră pe primul loc în regiune la capitolul instabilitate normativă.

 

 


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?