România bate China la creștere economică. Cel mai mare avans de PIB din UE

 
Comisia UE revizuiește în creștere prognoza privind creșterea economică
Comisia UE revizuiește în creștere prognoza privind creșterea economică

România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Europa în al treilea trimestru din 2017, potrivit datelor date azi publicității de Eurostat.

Cu un avans mult peste așteptări al PIB-ului de 8,6% față de perioada similară a anului trecut, România este un fel de "China europeană".

România conduce detașat topul creșterii economice în UE, în T3 2017, potrivit Eurostat. Statele din Europa de Est sunt cele care au raportat cele mai spectaculoase evoluții ale PIB-ului în trimestrul 3 din acest an, conform Eurostat.

Alte țări care au avut o creștere economică mare, raportat la perioada similară din anul trecut sunt Letonia - 6,2%,  Cehia - 5%% și Polonia - 5%.

Ungaria a raportat un avans al PIB-ului de 3,8%, în timp Bulgaria se află cu o creștere economică sub jumătatea avansului înregistrat de țara noastră: doar 2,9% în trimestrul trei.

Raportat la trimestrul II din 2017, tot România este liderul în UE, cu un avans de 2,6%, urmată de Letonia - 1,5%, Polonia și Finlanda - 1,1%. Singura țară din UE care a raportat o creștere economică negativă este Danemarca, minus 0,3%.

Potrivit datelor ajustate sezonier, economia Uniunea Europeană a raportat o creștere economică de 0,6% raportat la trimestrul anterior, puțin sub avansul din trimestrul anterior. Creșterea a fost de 2,5% față de trimestrul III din 2016.

Datele complete publicate azi de Eurostat pot fi văzute aiciAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?