România a avut şi în iunie cea mai ridicată inflaţie anuală din UE, pentru a treia lună consecutiv

 
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
România a înregistrat în iunie cea mai ridicată rată a inflaţiei anuale din Uniunea Europeană, de 5,9%, în condiţiile în care cea din UE a fost de 0,6%, iar pe locurile următoare s-au clasat Polonia (4,2%) şi Lituania (3,9%), arată datele publicate de Eurostat.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat în 10 iulie că rata anuală a inflaţiei a coborât în iunie la 5,86%, în conformitate cu estimările, de la 5,95% în mai, pe fondul ieftinirii alimentelor şi al creşterii temperate a preţurilor la mărfuri nealimentare şi servicii.

Cele mai mici rate ale inflaţiei din UE au fost raportate de Irlanda (-2,2%), Portugalia (-1,6%), Belgia, Spania şi Luxemburg (toate trei -1%). Comparativ cu mai 2009, inflaţia anuală s-a temperat în 21 de state, a stagnat în patru şi s-a accentuat în altul. 

În zona euro, inflaţia anuală a fost de -0,1% în iunie, după ce se situase la 0% în mai. Inflaţia lunară din zona euro şi UE a fost de 0,2% în iunie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?