România a avut cea mai mică scădere a producției industriale din UE, în luna iulie

 

Producția industrială în Uniunea Europeană (UE 28) a crescut cu 0,7% în luna iulie 2014 comparativ cu luna iunie 2014, însă România se numără printre statele membre unde producția industrială a scăzut de la o lună la alta, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit AGERPRES.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri ale producției industriale au fost înregistrate în Irlanda (11,3%), Estonia (2,8%), Slovenia (2,3%) și Croația (2,1%). La polul opus, România a înregistrat în luna iulie 2014 cea mai mică scădere a producției industriale din UE, minus 0,2%.

În ritm anual, în luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, producția industrială în Uniunea Europeană a crescut cu 2%, iar în zona euro a crescut cu 2,2%. În acest caz, România se numără printre statele membre unde producția industrială a crescut (5,1%), fiind însă devansată de Irlanda (17,6%), Ungaria (12,3%), Slovacia (9,2%) și Cehia (6,0%).


Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, în luna iulie 2014, producția industrială a crescut față de luna precedentă cu 2,7% ca serie brută și a scăzut cu 0,1% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială a crescut atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 5,7%, respectiv cu 6,1%.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
The Economistu
13 Sep 09:35
Ce chestie de lauda , cea mai mica scadere , vad acolo ca ungurii sunt al doilea in UE la crestere anuala cu 12.6% .
Răspunde
3 0
hahaha
12 Sep 16:49
paradoxul este ca romania n-are industrie, cum a reusit sa scada, oricat de putin?!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?