Români celebri care ne-au părăsit în 2018

 

Neagu Djuvara, Doina Cornea, Ilie Balaci, Andrei Gheorghe, Lucian Pintilie sau Cristian Țopescu se numără printre cei care ne-au părăsit în acest an.25 ianuarie-Neagu Djuvara

Istoricul a murit în urma unei pneumonii. Personalitate marcantă a ultimului secol, Djuvara a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler, cea mai înaltă decorație a României, instituită pentru a recompensa serviciile excepționale, civile și militare, aduse statului și poporului român.


19 martie-Andrei Gheorghe

Născut la Lipetk, în Rusia, Andrei Gheorghe a realizat numeroase emisiuni radio și TV. A început ca reporter special la Radio Constanța și a devenit cunoscut la nivel național odată cu prezența la Pro FM și emisiunea de la Pro TV "Lanțul Slăbiciunilor". Avea 56 de ani.

27 martie-Aimee Iacobescu

Actriță, devenită cunoscută în urma rolului Domnița Ralu din seria "Haiducii", suferea de cancer. A jucat în filme precum "Cu mâinile curate" (1972), "Revanșa" (1978) sau "Osânda" (1976) . În anul 2004, a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D-"Artă Spectacolului". Avea 71 de ani.

16 aprilie-Ionela Prodan

Fostă solistă, Ionela Prodan a interpretat cântece și în duet cu Ion Dolănescu. În anul 2002, a fost decorată de președintele Ion Iliescu cu Crucea Națională Serviciul Credincios clasă a III-a. În perioada dinainte de a muri, fusese internată de mai multe ori în spital. Avea 70 de ani.

24 aprilie-Dinu Giurescu

Istoricul, membru al Academiei Române, era doctor în istorie din anul 1968. Din 2001, era membru titular al Academiei Române, iar în aprilie 2014 a devenit, pentru un an, vicepreședinte al Academiei. De asemenea, a candidat la alegerile din 2012, pe listele USL din acea vreme, dar a demisionat din funcția de deputat, după ce a fost ales vicepreședinte al Academiei.

15 mai-Cristian Țopescu

Fost comentator sportiv și politician, Țopescu a fost ales senator de București, din partea Partidului Național Liberal, în urmă alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

7 august-Dumitru Farcaș 

Interpretul de muzică populară a murit în urma unui infarct. În luna mai, președintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național "Serviciu Credincios" în grad de Cavaler. Într-o carieră de peste jumătate de deceniu, Farcas a obținut numeroase premii internaționale, fiind totodată desemnat cetățean de onoare al capitalei nord-coreene Phenian și al orașelor Cluj-Napoca, București, Reșița și Baia Mare. Avea 80 de ani.

21 octombrie-Ilie Bălăci

Fostul mare jucător român a murit în urma unui infarct. Ilie Bălăci și-a petrecut cea mai mare parte din carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984) . El a mai evoluat și la FC Olt și Dinamo.

Mai multe pe ziare.com.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?