Români, atenție la hackeri! Avertisment: peste un milion de conturi compromise!

 

Conturile online a sute de mii de români au fost compromise. Este posibil să fii și tu printre ei. Asta pentru că toate conturile online, indifferent că este vorba de contul de Facebook sau cel de mail, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice. Milioane de conturi a sute de mii de români au fost expuse de către hacker în urma unui atac. Abia acum s-a aflat despre acest caz fără precedent.

Circa 1,7 milioane de conturi din România figurează în unul dintre cele mai recente leak-uri de date, ce au rezultat în urma unor breșe de securitate.

Zeci de mii de website-uri din România sunt afectate, fiind expuse sute de mii de conturi ale utilizatorilor acestora. Printre aceste website-uri se regăses facultăți, magazine online, forumuri, portaluri legislative, bănci, aplicații mobile și chiar instituții publice.

Acest leak de informații se numește Collection#1 (care cuprinde 5 subcolecții) și este unul dintre cele mai mari leak-uri apărute pe internet, cel puțin dintre cele care au fost făcute publice.

Un leak reprezintă datele sustrase din diferite sisteme în urma unei breșe de securitate, date printre care se numărăr e-mailuri, nume de utilizatori, parole, numere de telefon, adrese etc. Datele arhivate ocupă în total aproximativ 380 GB, iar dezarhivate mai mult de 2TB.

Instituții importante din România au fost compromise în urma acestui atac

Website-urile din România ce apar în dump-urile de date sunt (în funcție de numărul de conturi afectate):

  • experts.ro (177.192 de conturi)
  • linkweb.ro (55.982 de conturi)
  • vacantesicalatorii.ro (27.780 de conturi)
  • experimental.ro (23.713 de conturi)
  • biocom-international.ro (21.482 de conturi)

Printre cele mai afectate domenii din România se numără pub.ro, orange.ro, bcr.ro, brd.ro ase.ro, uaic.ro, upt.ro sau tuiasi.ro. Au fost compromise conturi sri.ro sau diicot.ro

Acestă dezvăluire a fost făcută de cei de la Hackout.ro și au publicat un studiu în urma unei analize.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?