Roma şi-a retras candidatura privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2024

 

Italia s-a retras din cursa pentru privind organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 la Roma, după ce consiliul local a votat împotriva acestui proiect.Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că nu va susţine demersul Comitetul Olimpic din Italia, motivând că "organizarea Jocurilor Olimpice ar îngropa capitala Italiei în datorii imense şi tone de ciment". Municipalitatea din Roma a precizat că există probleme mai presante, precum haosul privind transportul în metropolă, scrie Mediafax.

Totuşi, premierul Italiei, Matteo Renzi, a susţinut puternic această candidatură şi a lăsat de înţeles faptul că Giovanni Malago, preşedintele Comitetul Olimpic Italian, ar putea da curs acestui demers chiar în ciuda veto-ului autorităţile din Roma. Malago a spus însă marţi că a trimis o scrisoare către Comitetul Olimpic Internaţional în care a anunţat retragerea iniţiativei.


În urma acestei decizii, oraşul care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2024 va fi ales dintre Paris, Los Angeles şi Budapesta.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?