Robisat, a doua misiune spaţială românească, se pregăteşte de lansare

 

Robisat, a doua misiune spaţială a României, compusă din doi sateliţi de tip Cubesat 2U, parte a constelaţiei QB50, va fi lansată la sfârşitul anului la bordul rachetei americane Antares.În versiunea sa cea mai noua, 230, aceasta a primit recent un nou motor rusesc de tip RD 181, cu ajutorul căruia compania constructoare Orbital speră să se achite de obligaţiile contractuale faţă de NASA.

40 de sateliţi QB50 montaţi în tuburi NanoRacks vor fi transferaţi în Houston la sfârşitul lunii iulie 2016, informează spacealliance.ro.

Ei vor fi încărcaţi la bordul cargoului Cygnus CRS7 şi vor fi transportaţi pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în zborul care este programat pentru luna decembrie. Apoi, astronauţii de pe ISS îi vor lansa manual, cu ajutorul echipamentului special din modulul japonez Kibo.

Robisat este a doua misiune spaţială a României, dupa Goliat, lansat în februarie 2012 în zborul inaugural al rachetei europene Vega.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?