Ritualul bizar care se face în Oltenia, la înmormântări. E păgân şi interzis de legea creştină!

La noi în țară, oamenii respectă câteva obiceiuri specifice atunci când vine vorba despre înmormântările ortodoxe. Unul dintre cele mai vechi ritualuri româneşti este, de fapt, unul păgân, se arată în legea creștină. În zona Olteniei oamenii s-au obișnuit să așeze la căpătâiul defunctului nouă pietricele de mărimea unor alune. Acestea se ţin în acest loc până când decedatul este scos din casă şi dus spre groapă, după cum spun bătrânii.Se spune că numărul 9 are o semnificaţie sacrală în creştinism, dar şi în mai multe mitologii păgâne. Tot în zona noastră, pe lângă aceste nouă pietricele, se aşează şi o bucăţică de marmură albă, dar şi săpunul folosit la scăldatul mortului. Toate aceste obiecte se pun într-o perniță lângă capul decedatului.

Cu toate că aceste tradiţii sunt vechi de sute de ani și multe familii le respectă, puțini știu că aceste obiceiuri străvechi sunt de fapt păgâne şi nu ar trebui să fie folosite în ritualuri creştine.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?