Rise Project: Teodor Meleşcanu, ajutat de firma din spatele manipulării datelor Facebook?

Ramificaţiile uriaşului scandal de manipulare electorală bazată pe datelor personale luate de la Facebook şi folosite ilegal de către firma Cambridge Analytica readuce în discuţie România. Dacă la prima menţionare a ţării noastre în ancheta jurnalistică era vorba de o presupusă interferenţă la alegerile generale din 2016, în favoarea PSD, de acestă dată ar fi vorba despre ministrul de Externe Teodor Meleşcanu. Acesta, potrivit unei anchete Rice Project, ar fi beneficiat de asistenţa companiei-mamă a Cambridge Analytica în timpul vizitei pe care a făcut-o în Statele Unite, în martie 2017. Astfel, potrivit Rise Project, Charles Andreae, un angajat al SCL (corporaţia britanică ce deţine Cambridge Analytica) a declarat pentru Politico, (...) că a fost angajat anul trecut pentru a contribui la organizarea vizitei ministrului de externe al României la Washington. A mai spus că a fost rugat să ajute datorită practicii îndelungate pe care o are în politica externă, inclusiv în România și că vizita ministrului român s-a axat pe probleme legate de NATO, Uniunea Europeană și anti-corupție.

De cealaltă parte, Teodor Meleșcanu, ministrul de externe al României, a negat orice fel de implicare a SCL, respectiv Andreae & Associates, în organizarea vizitei sale din SUA, în martie anul trecut. Ministrul de externe ne-a spus că a participat la întrunirea coaliției internaționale anti-Daesh (Statul Islamic), la care a fost invitat de către Departamentul de Stat al SUA.

Charles Andreae nu a comentat până la această oră declarația lui Teodor Meleșcanu.

Ancheta integrală realizată de Rise Project o puteţi citi aici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?