Riscuri de atentate în Europa: Turiştii israelieni, avertizaţi în privinţa unor riscuri de atentate

 

Statul evreu i-a avertizat luni pe turiştii israelieni în privinţa unor riscuri de atentate în Europa ce ar putea fi comise de membri ai unor mişcării jihadiste care au luptat în Irak şi în Siria, potrivit Mediafax.

"Ca urmare a atentatului împotriva Muzeului Evreiesc din Bruxelles, există o preocupare legată de comiterea a noi atentate contra unor obiective israeliene şi evreieşti, în special în Europa Occidentală (...) şi în special din partea celor care au luptat în Siria şi în Irak şi se întorc în ţara lor", a anunţat Biroul de luptă împotriva terorismului, o instituţie oficială.

Acest avertisment a fost lansat în contextul apropierii perioadei de concedii cu ocazia celebrării Anului Nou evreiesc (24 septembrie), urmat de Yom Kippur (Ziua Ispăşirii, la 3 octombrie) şi săptămâna Sukkot-ului (Sărbătoarea Corturilor), care se încheie la 16 octombrie.


La 24 mai, un atentat a provocat moartea a patru persoane, între care un cuplu de turişti israelieni, la Muzeul Evreiesc din Bruxelles. Medhi Nemmouche, un cetăţean francez, a fost inculpat în acest caz. El se declară ca fiind membru al grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

La începutul lunii, ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, a îndemnat comunitatea internaţională la cooperare pentru "oprirea şi învingerea" SI, în timp ce Washingtonul, care a început acum o lună o campanie de atacuri asupra unor poziţii aparţinând SI în Irak, intenţionează să creeze o coaliţie internaţională contra acestei organizaţii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
PRO EUROPA UNITA SI CURATA,FARA PRIMITIVI VENETICI HARAPO-MAHOMEDANI
16 Sep 16:36
expulzati-i dracului[alahului]din europa[necredincioasa!]in tigania lor din asia si africa[unde se traieste in mizerie si inapoiere mintala,mai rau ca-n evul mediu!]pe toti babuinii si gorilele harapo-islamiste,sa vedeti cum dispare pericolul terorismului islamic din lumea civilizata.
Răspunde
0 -4
16 Sep 08:44
Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: alerym_71@yahoo.com
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?