Risc mare de avalanșe în masivele Bucegi și Făgăraș!

Salvamontiștii brașoveni au anunțat, că pericolul de producere a avalanșelor i-a determinat să închidă vineri, două trasee din Masivul Postăvarul.Din cauza stratului consistent de zăpadă nou depus, precum și a faptului că la altitudine vântul a suflat cu putere, adunând zăpada în anumite zone, Serviciul Public Local Salvamont Brașov atrage atenția asupra posibilității producerii unor avalanșe pe versantul sudic al Masivului Postăvaru. Astfel, două dintre traseele care coboară pe acest versant și anume Drumul Șerpilor - marcat cu bandă albastră și poteca Spinarea Calului au fost închise.

Acestea vor fi redeschise în momentul în care grosimea stratului de zăpadă va scădea considerabil și va deveni foarte stabil.

De asemenea, conform mytex.ro, și vineri 19 ianuarie orele 20.00 va fi pericol de producere a avanșelor de 4, pe o scară până la 5) în masivele Bucegi și Făgăraș, la altitudini de peste 1.800 de metri. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?