Risc major de producere de avalanșe în masivele Făgăraș și Bucegi

 
Risc major de producere de avalanșe în masivele Făgăraș și Bucegi
Risc major de producere de avalanșe în masivele Făgăraș și Bucegi

Turiştii sunt atenţionaţi să anuleze orice escaladare a masivului Făgăraş în următoarele două săptămâni, din cauza riscului major de producere de avalanşe, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Compartimentul Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.Stratul de zăpadă depăşeşte în unele porţiuni de creastă grosimea de 1,5 metri, iar fluctuaţiile de temperaturi din următoarele zile vor mări semnificativ riscul de producere a unor avalanşe, au informat salvamontiştii, adăugând că risc de avalanşe există şi în masivul Bucegi.

''Turiştii sunt rugaţi să anuleze orice escaladare a masivului Făgăraş în următoarele două săptămâni. Vom monitoriza în permanenţă evoluţia acestor fenomene, iar dacă se va impune, vom reveni cu informaţii privind o eventuală prelungire a perioadei de risc. Acelaşi risc de avalanşe se înregistrează şi în masivul Bucegi'', avertizează salvamontiştii braşoveni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?