Risc de avalanșă pe Vf. Pietroasa. Iată avertismentul salvamontiștilor!

 

Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare aduce în atenția montaniarzilor două aspecte semnalate în zona de stâncărie de pe Vf. Pietroasa 1200m. 

Partea superioară a pereților și câteva turnuri de andezit care oferă puncte de panoramă sunt încarcate de zăpadă instabilă, care la încărcare cu greutatea corpului se pot rupe și pot cauza căderea în gol. Zona vizată este cea dintre Sfinxul Oașului și Turnul Crăpat (penultimul turn către linia de telescaun).

Culoarele abrupte din dreapta și stânga Sfinxului (traseu Cruce Roșie) se parcurg greu deoarece sub stratul de zăpadă proaspată cca.30 cm se găsește un strat înghețat, alunecos, de aceea salvamontiștii nu recomandă parcurgerea sau traversarea culoarelor.

Potrivit portalsm.ro, traseul recomandat pentru a atinge Vf. Pietroasa, spun aceștia că este prin Poiana Boroș și Triunghi Albastru. De asemenea, zona de vârf este dezgolită de zăpadă din cauza vântului puternic din ultimele zile, așadar aici nu există niciun pericol.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?