Ringo Starr, învestit cavaler în cadrul unei ceremonii de la Palatul Buckingham

 
Ringo Starr, învestit cavaler în cadrul unei ceremonii de la Palatul Buckingham
Ringo Starr, învestit cavaler în cadrul unei ceremonii de la Palatul Buckingham

Fostul membru al grupului Beatles, Ringo Starr, a fost învestit cavaler într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Buckingham şi a glumit apoi cu reporterii, spunându-le că se aşteaptă ca aceştia să i se adreseze cu noul titlu.

Muzicianul de 77 de ani, originar din Liverpool şi care acum locuieşte în Los Angeles, a fost astfel răsplătit pentru activitatea sa muzicală, numele său fiind inclus pe lista tradiţională cu distincţii regale de Anul Nou.

Ringo, pe numele său real Richard Starkey, li s-a alăturat lui Paul McCartney, George Harrison şi John Lennon în trupa Beatles în 1962, în locul toboşarului Pete Best, dar ocazional a fost şi solist vocal, în melodii precum "Yellow Submarine" şi "With a Little Help from my Friends".


El a intrat în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Beatles în 1988 şi, din nou, în 2015 pentru cariera sa solo după ce formaţia s-a desfiinţat.

"Înseamnă mult pentru mine. Sunt într-un fel şocat. Mă aflam în LA când a venit scrisoarea şi am fost atât de surprins. Dar cred că este o onoare", a declarat muzicianul după ceremonia de marţi.

"Mulţi oameni pe care nu îi cunosc mi-au scris ''felicitări, era şi timpul'', dar pentru mine timpul este atunci când se întâmplă, iar asta este acum. Nu m-am gândit niciodată la asta. Pur şi simplu mi-am văzut de viaţă până acum. Aşa cum am spus, sunt pur şi simplu foarte surprins", a mai afirmat muzicianul.

McCartney a fost învestit cu titlul de cavaler în urmă cu 21 de ani, iar ceremonia de marţi a avut loc la 53 de ani după ce trupa Beatles a primit Ordinul Imperiului Britanic, în 1965.

"Am luat cina cu el (Paul McCartney - n.r.) săptămâna trecută şi am râs amândoi despre locul din care am plecat, după care am ajuns la palat, iar acum suntem Sir Paul şi Sir Richard. Nu ne-am gândit niciodată la asta. Nu e ca şi cum ne-am fi putut spune: 'ei bine, într-o bună zi'", a povestit el.
 

Însoţit de soţia sa, Barbara Bach, Ringo a fost făcut cavaler de prinţul William cu o sabie ceremonială, devenind Sir Richard Starkey.

"Nu ştiu cum să folosesc acest titlu în mod corespunzător, dar mă aştept ca voi să-l folosiţi", le-a spus el ziariştilor după ce le-a arătat medalia onorifică. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?