Rezultate Europarlamentare 2019. Dezastru pentru UDMR, emoții la EXIT POLL

 

Județele din care UDMR primește majoritatea voturilor au avut prezențe la vot sub așteptări la alegerile europarlamentare 2019.

Județele din care UDMR primește majoritatea voturilor au avut prezențe la vot sub așteptări la alegerile europarlamentare 2019.

Astfel, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România așteaptă cu emoții rezultatele exit poll de la ora 21, pentru a afla dacă au prins pragul de 5% necesar pentru a câștiga mandate în Parlamentul European.

În timp ce prezența la vot la nivel național este spre 50%, în județe ca Harghita și Covasna prezența este mult mai mică.

Rezultate Europarlamentare 2019 - Covasna, vot mult sub media națională

Covasna este al șaselea cel mai slab județ după prezența la vot. Aici, sub 43% dintre oameni au votat la europarlamentare 2019.

În Harghita, doar 47% dintre votanți și-au exprimat opțiunile în ziua de 26 mai, iar în Mureș au votat doar 49% dintre oameni. Nu este neapărat o prezență slabă, dar este o prezență sub media națională, așa că UDMR ar putea avea probleme mari în a atinge pragul de 5%.

Rezultate de tip EXIT POLL apar la 21 pe realitatea.net. Rezultatele parțiale și finale la Europarlamentare 2019 vor fi publice luni, 27 mai.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?