Rezultate alegeri europarlamentare 2019 - Ce a scris Reuters despre votul românilor

 

Reuters remarcă succesul Referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, dar și înfrângerea PSD la alegerile europarlamentare.

”Dublul vot de astăzi a fost primul mare test de popularitate pentru PSD după modificările legislative din domeniul justiției care au dus la critici acide din partea Uniunii Europene și a Statelor Unite”, scrie Reuters într-un articol publicat în seara zilei de duminică, 26 mai.

Reuters remarcă succesul Referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, dar și înfrângerea PSD la alegerile europarlamentare.

Reuters arată că românii au fost mobilizați de vot inclusiv de artiști și de anteprenori.

”Rezultatul referendumului este o victorie clară împotriva Partidului Social Democrat”, spune Sergiu Miscoiu, profesor de științe politice la Universitatea Babeș-Bolyai.

Reuters amintește că România va avea alegeri prezidențiale la finalul acestui an, iar, după încă un an, alegeri parlamentare.

EXIT POLL ora 23 arată care este topul partidelor la alegeri europarlamentare 2019. Merită adăugat că cest EXIT POLL nu ține cont de votul din diaspora. 

PSD - 25,7%
PNL - 25,7%
USR - 23,9%
ProRomânia - 5,7%
UDMR - 5,4%
PMP - 5,2% 
ALDE - 4,7%

Exit poll -ul de la ora 21 a fost realizat pe baza răspunsurilor date de alegători la ieșirea de la urne, dar doar până la ora 19. Exit poll-ul de la ora 23 va cuprinde însă și opțiunile exprimate de cei care au votat între orele 19 și 21.

Rezultate europarlamentare 2019 - Prezență record la vot

Centrul de sociologie Urbană și regională, CURS, și Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde sunt sigurii operatori acreditați de Biroul Electoral Central pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieșirea de la urne la alegerile pentru Parlamentul European.

Sondajul va fi efectuat la nivel național, iar datele vor fi prezentate imediat după încheierea votului. Alte sondajele de opinie sunt interzise de Biroul Electoral Central.

49,02% a fost prezența la vot la alegerile europarlamentare 2019 în România. La Referendum, prezența la vot a fost de 41,28%.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?