REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. Ai fost declarat ADMIS? Iată ce trebuie să faci

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989. Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. Dacă ai fost declarat ADMIS, trebuie să faci câteva lucruri esenţiale potrivit regulamentului UMF Carol Davila.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. Concurenţa la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" este în acest an cea mai mare după 1989. Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. CE SĂ FACI DACĂ AI FOST DECLARAT ADMIS?

Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de instituțiile de învățământ care le oferă. Un candidat declarat admis beneficiază de finanțare prin granturi de studii pentru un singur program de licență.

Înmatricularea studenților declarați admiși în urma concursului de admitere se face prin Decizie a Rectorului UMF ”Carol Davila”.

 
Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de instituțiile de învățământ care le oferă. Un candidat declarat admis beneficiază de finanțare prin granturi de studii pentru un singur program de licență. Candidatul declarat admis la mai multe facultăți va trebui să opteze pentru programul de studii care va fi finanțat prin granturi de studii prin depunerea diplomei de bacalaureat sau a ciclului de studii universitare anterior absolvit, după caz, în original, la facultatea pe care dorește să o urmeze, respectînd termenul de depunere stabilit de către universitate.

Costurile aferente depășirii duratei învățământului gratuit, prevăzute de lege, se suportă de către studenți.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. CE SĂ FACI DACĂ AI FOST DECLARAT ADMIS? Candidaţii admişi la concursul de admitere au obligaţia de a se înscrie în anul I de studii, la decanatele facultăţilor, în perioada stabilită anual prin hotărâre a Consiliului de Administratie şi aprobarea Senatului UMF ”Carol Davila” și publicată prin afişare şi pe pagina de internet a Universităţii. La înscriere se achită o taxă de înmatriculare stabilită prin Regulamentul de taxe al Universităţii conform reglementărilor legale în vigoare.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. În vederea înmatriculării, candidaţii admişi pe locurile finanţate de la buget, au obligaţia de a depune, până la data stabilită anual de către Consiliul de Administraţie şi aprobată de Senatul Universitar, diploma de bacalaureat (adeverinţă pentru candidaţii care au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea anului curent), în original, la secretariatul facultăţii. Neprezentarea diplomei de bacalaureat sau a adeverinţei, în original, din vina exclusivă a candidatului admis, pănă la data limită admisă duce la pierderea locului finanţat prin granturi de studii.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013. Candidaţii admişi în sesiunea iulie, care nu se înscriu în anul I până la data limită, stabilită anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie şi aprobarea Senatului Universităţii, sunt consideraţi, din oficiu, că au renunţat, prin neprezentare, la calitatea de student.

Renunţarea voluntară la calitatea de student poate avea loc cel târziu până la limită stabilită anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie şi aprobarea Senatului Universităţii.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013 Renunţarea voluntară la calitatea de student, după înscriere, trebuie anunţată până la data limită stabilită anual prin hotărârea Consiliului de Administraţie şi aprobarea Senatului Universităţii.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013 Dacă un candidat renunţă, voluntar sau prin neprezentare, la calitatea de student dobândită prin concurs, locul rămas liber se ocupă, în ordine, cu primul candidat respins, în funcţie de ordinea descrescătoare a mediilor.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013 Taxele plătite de un candidat, care renunţă voluntar sau prin neprezentare la calitatea de student, nu sunt rambursate.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013 Dacă un candidat care a urmat studii de licenţă nefinalizate, susţinute de la bugetul de stat este admis în UMF ”Carol Davila” în urma concursului de admitere, acel candidat plăteşte taxă de şcolarizare timp de un număr de ani egal cu cel în care a beneficiat de susţinere bugetară. *

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI 2013 Dacă un candidat a beneficiat de susţinere bugetară pentru un program integral de licenţă, finalizat sau nu prin examen de licenţă, acea persoană poate urma doar studii în regim cu taxă.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI. Cum şi când trebuie să faci contestaţie

 

Rectorul UMF "Carol Davila": Universitatea are un absolvent care este laureat al Premiului NobelREZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI Contestaţiile privind conţinutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăţilor şi se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei scrise. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conţinutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI Contestaţiile privind rezultatele probelor scrise se înregistrează şi se depun la comisiile de admitere ale  facultăţilor.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI  Candidaţii pot contesta doar propriile rezultate.

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI  Depunerea contestaţiilor privind rezultatele probelor scrise se face în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor (începând cu ora şi data afişării acestora).
 

REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ BUCUREŞTI  Taxa de contestaţie este inclusă în taxa de înscriere la concursul de admitere.

Lucrările constituind obiectul contestaţiei se recorectează în prezenţa candidatului care a depus contestaţia iar comunicarea rezultatelor finale se face prin afişare, în termen de 24 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestaţiilor. Dacă după recorectare rezultă un punctaj superior ultimului admis, candidatul este declarat admis.

Dacă după recorectare rezultă un punctaj egal ultimului admis, candidatul este declarat admis sau respins în funcţie de criteriile de departajare. După expirarea termenului de rezolvare şi de răspuns la contestaţii (48 de ore de la momentul afişării rezultatelor) rezultatul concursului de admitere se consideră definitiv şi nu mai poate fi modificat.

 


 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?