Revolta din ALDE ia amploare. O altă filială sare la gâtul lui Tăriceanu

 
Dorin CORCHEȘ, ALDE Oradea
Dorin CORCHEȘ, ALDE Oradea

Călin Popescu Tăriceanu se vede atacat din toate părțile după deciziile controversate luate în ultima perioadă. Tot mai mulți lideri din eșalonul doi al partidului îi contestă ieșirea de la guvernare și alianța cu Victor Ponta.

Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu este la un pas de implozie. După ce ALDE Prahova a anunțat că susține obţinerea unui nou mandat de ministru de către Graţiela Gavrilescu, și filiala ALDE Oradea a luat poziție împotriva conducerii de la București.

Potrivit unui comunicat de presă remis Realitatea.net, președintele ALDE Oradea și vicepreședinte al ALDE Bihor Dorin Corcheș ia atitudine și lansează o serie de întrebări neplăcute pentru Tăriceanu.

Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare?, întreabă șeful ALDE Oradea, care contestă și alte decizii ale liderului de partid: Care este motivul alianței cu Victor Ponta? În baza cărui mandat au avut loc aceste discuții aflate de membrii ALDE de pe facebook? Cum s-a ajuns ca ALDE să susțină un candidat independent la alegerile prezidențiale care nu dorește să se afișeze cu liderii ALDE?

Dorin Corcheș solicită un Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii județeni, dar și membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-și spună punctul de vedere.

"Soluția nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea", mai spune șeful filialei locale, care reclamă și încălcarea Statutului și a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE.

Tăriceanu, băgat în corzi! ALDE Prahova o susține pe Grațiela Gavrilescu să revină în Guvern

"Scrisoare deschisă către membrii ALDE

Având în vedere evoluția evenimentelor politice, petrecute în ultima perioadă în interiorul ALDE, mă văd nevoit să iau atitudine și să mă adresez dumneavoastră – membrilor și simpatizanților ALDE, alături de care am construit acest partid.
Am fost determinat să fac acest demers de discuțiile purtate în ultima perioadă cu primari, consilieri locali, consilieri judeteni, precum și cu membrii simpli ai ALDE care mi-au adresat următoarele întrebări, la care nici eu nu am reușit să dau un răspuns.
- De ce au fost sancționați doar membrii Birourilor Politice Teritoriale după rezultatul dezastros de la alegerile europarlamentare ?
- Care este motivul retragerii ALDE de la guvernare ?
- Cum de s-a ajuns la retragerea candidaturii d-lui președinte Călin Popescu-Tăriceanu pentru alegerile prezidențiale ?
- Care este motivul alianței cu Victor Ponta ? Și în baza cărui mandat au avut loc aceste discuții aflate de membrii ALDE de pe facebook ?
- Cum de am ajuns să susținem un candidat independent la alegerile prezidențiale care nu dorește să se afișeze cu liderii ALDE ? Ce câștigă ALDE din susținerea acestui candidat independent ?
- Care este planul ALDE pentru viitor și totodată care este strategia politică a partidului pentru anul electoral 2020 ?
ȘI LA FEL DE GRAV:
- Cum am ajuns ca în plenul Senatului, la alegerea președintelui Senatului în turul al II-lea să o susținem pe Alina Gorghiu – candidatul PNL care ori de câte ori a avut ocazia l-a înjurat pe președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu ?
- Cum de s-a ajuns ca președintele partidului să folosească jigniri la adresa colegilor noștri ?
- Cum de s-a ajuns să renunțăm la grupul parlamentar de la Senat și să afirmăm cu nonșalanță că am fi dispuși să renunțăm și la grupul parlamentar de la Camera Deputaților ?
- Cum am ajuns să-i scriem scrisori președintelui Klaus Iohannis – cerându-i ,,ajutor'' împotriva propriilor colegi de partid?

Toate aceste întrebări trebuie să-și primească răspunsurile în cadrul unui Congres ALDE în care primarii, cosilierii locali, consilierii județeni, dar și membrii simpli ALDE să aibă ocazia să-și spună punctul de vedere.
Totodată doresc să subliniez faptul că nu putem fi de acord cu încălcarea Statutului și a Regulamentului de aplicare a statutului ALDE și în fiecare zi să constatăm că toți membrii care iau atitudine față de unele decizii pripite să fie amenintați cu excluderea în loc să existe dialog și consultare – așa cum îi stă bine unui partid liberal.
Soluția nu este să dăm afară tot partidul din partid până rămân doar membrii care sunt de acord cu tot ce afirmă conducerea, ci să găsim împreună o soluție cât mai bună pentru viitorul Partidului ALDE".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?