Revizuirea Constituției, pe ordinea de zi la Senat

 

Revizuirea Constituţiei, pusă pe ordinea de zi a senatorilor. Este vorba despre proiectul ”Coaliţiei pentru Familie" care prevede să se specifice clar în legea fundamentală că familia este formată între un bărbat şi o femeie.

Conducerea Senatului a decis să introducă pe ordinea de zi a plenului de luni revizuirea Constituției, însă este un demers procedural. Nu se va ajunge luni la dezbatere, cu atât mai puțin la vot.

Senatorii susțin că era nevoie ca această lege să fie pusă pe ordinea de zi, deoarece luni are loc ultima ședință de plen din acest mandat. Pentru ca o lege să poată trece de la o legislatură la alta, trebuie să fie trecută pe ordinea de zi. 

Partidele sunt împărțite. Cei care au majoritate sunt social-democrații, care susțin această inițiativă, însă au precizat că este ”prea importantă” pentru a fi discutată acum.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?