Republica Moldova este sub nămeți! Autoritățile de peste Prut au decis închiderea mai multor drumuri

 

Republica Moldova se confruntă cu o vreme foarte capricioasă. Ministerul Transporturilor de peste Prut a decis să închidă, temporar, mai multe drumuri naționale.

Astfel, în Sectorul Cantemir, porțiunea de drum dintre Comrat și Cantemir a fost închisă, la fel ca porțiunea Ștefan Vodă – Alava – Săiți, potrivit reprezentanților Ministrului Transportului de la Chișinău. În acest moment, toată Republica Mondova este sub nămeți.

Nu numai șoselele au fost închise. Și Aroportul Internațional Chișinău este paralizat, conform unimedia.ro. Toate cursele de vineri dimineață au fost amânate. Reprezentanții aerportului spun că, cel mai probabil, aeronavele vor începe să decoleze după ce situația se va ameliora.

În sudul și centrul țării vecine, oamenii sunt foarte afectați. Până acum, 400 de persoane au fost scoase din nămeți, iar 220 de localități nu au energie electrică.

Totodată, Ambasada României la Chișinău a tranmis un mesaj de informare a cetățenilor români care doresc să călătorescă în și din Republica moldova.

”Ambasada României la Chișinău informează cetățenii români care doresc să călătorească în și din Republica Moldova că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, autoritățile au decretat ”stare excepțională”. De asemenea, în noaptea de 20-21 aprilie 2017, autoritățile din Republica Moldova au instituit ”cod portocaliu” de lapoviță și ninsori abundente pe întreg teritoriul RMD, cu excepția unor raioane din nordul Republicii.

Avertizările sunt valabile până la data de 24 aprilie 2017 și se actualizează permanent.

Potrivit autorităților RMD - www.dse.md - din cauza fenomenelor meteorologice înregistrate, au fost închise următoarele drumuri sau tronsoane de drum:

1. Sectorul Cantemir, R35 Comrat – Cantemir (s.Vișniovca); G132 R35- Baimaclia - Taraclia de Salcie - R32(s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie);

2. Sectorul Căușeni R30 Aneni Noi – Căușeni - Ștefan Vodă - km 33-35; G116 R30 Stefan Vodă – Alava – Săiți – G117;

3. Sectorul Basarabeasca R36 Basarabeasca Ceadîr Lunga;

4. Sectorul Chișinău M5 Frontieră cu Ucraina – Criva – Bălți - Chișinău- Tiraspol - Frontieră cu Ucraina km 252-274; km290-323;

5. Sectorul Dubăsari G68 R20 – Orhei- Susleni- Ustia- Criuleni;

6. Sectorul Nisporeni R25.1 M1 – R25;

7. Sectorul Strășeni G97 R1 Pănășești- Căpriana - M1(căzut copaci);

8. Sectorul Cahul R34 Hîncești - Leova Cahul - Giurgiulesti(Gotești-Chircani) au căzut stâlpi de electricitate km 68-70 s.Vilcele;

9. R32 M3 Vulcănești Cahul Taraclia în preajma s.Moscovei;

10. M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești- Frontieră cu Romania (s.Ciumai, s.Burlăceni);

11. M3 Chișinău – Comrat- Giurgiulești- Frontieră cu Romania(s. Vulcănești, s.Slobozia Mare ).

Pe toate drumurile publice din RMD se circulă cu dificultate în condiții de iarnă, autoritățile acționând permanent pentru deszăpezire”, se arată în comunicatul Ambasadei României la Chișinău.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?