Reprezentanţii magistraţilor cer comisie parlamentară pentru analiza situaţiei din justiţie

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Forumul Judecătorilor pentru o Justiţie Europeană, format din mai multe asociaţii, a depus la Camera Deputaţilor şi Senat o cerere de înfiinţare a unei comisii speciale, care să analizeze situaţia din justiţie şi să găsească soluţii pentru rezolvarea lor, a declarat preşedintele AMR, Mona Pivniceru.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România a spus că Forumul Judecătorilor pentru o Justiţie Europeană, format din Uniunea Naţională a Judecătorilor din Rustiţie, AMR, Reţeaua Naţională a Adunărilor Generale şi Asociaţia Procurorilor, le mai cere parlamentarilor să facă un pact pentru justiţie, iar la discuţii să fie chemate şi asociaţiile magistraţilor.

Preşedintele CSM, Virgil Andreieş, a avansat şi el, la începutul lunii septembrie, ideea semnării un pact între toate puterile statului în ceea ce priveşte statutul magistratului.

Un pact pentru justiţie a fost propus, însă, din aprilie, de ministrul Cătălin Predoiu. Pactul Naţional pentru Justiţie ar fi trebuit să garanteze îndeplinirea unor obiective, indiferent de evoluţiile politice şi economice interne, şi să vizeze problema Codurilor, a salarizării şi evaluarea Comisiei Europene, potivit declaraţiilor de atunci ale ministrului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?