Reportaj Euronews: România, o nouă poartă către raiul şi iadul imigranţilor

 
Proteste în Polonia: 300 de persoane au scandat ''NU'' imigranților
Proteste în Polonia: 300 de persoane au scandat ''NU'' imigranților
FOTO: jurnalul.ro

România, deşi nu face parte din zona Schengen, a demonstrat că vrea să asigure securitatea frontierei exterioare a Europei şi că supraveghează îndeaproape ţărmul Mării Negre, scrie euronews, în versiunea online. Garda de Coastă are misiunea dificilă de a-i detecta pe imigranţii care fug, de conflictul din Siria, şi tranzitează teritoriul României, visând, însă, să se ajungă în vestul Europei. România se confruntă cu un nou fenomen: ambarcaţiuni de dimensiuni mici pline cu refugiaţi vin din Turcia şi se îndreaptă către Europa de vest, arată Euronews într-un reportaj special realizat în România, citat de Adevărul. 

România se confruntă cu un nou fenomen: ambarcaţiuni de dimensiuni mici pline cu refugiaţi vin din Turcia şi se îndreaptă către Europa de vest, arată Euronews într-un reportaj special realizat în România. Pentru moment, numărul acestor imigranţi făra acte este încă scăzut, mult mai mic decât în apele Mediteranei. Dar, se află în creştere.

Citeste mai mult: adev.ro/nmlrl6
România, deşi nu face parte din zona Shengen, a demonstrat că vrea să asigure securitatea frontierei exterioare a Europei şi că supraveghează îndeaproape ţărmul Mării Negre, scrie euronews, în versiunea online. Garda de Coastă are misiunea dificilă de a-i detecta pe imigranţii care fug de conflictul din Siria şi tranzitează teritoriul României, visând însă să se ajungă în vestul Europei.

Citeste mai mult: adev.ro/nmlrl6
Pentru aceşti refugiaţi de la Marea Neagră, România a devenit o poartă către Europa, şi către visul unei vieţi departe de războaiele şi de sărăcia care le mutilează ţările de origine. Mulţi îşi riscă viaţa pentru a ajunge pe continent, spun jurnaliştii Euronews.
 
Într-o noapte recentă, furtunoasă, Ciprian Popa, ofiţer al Gărzii de Coastă, şi echipa sa au reperat o barcă în derivă. Ei au salvat 70 de oameni din mica ambarcaţiune. Cei mai mulţi dintre pasageri fugeau de războiul din Siria. Printre ei se afla şi Huner, o fetiţă născută în Turcia în vârstă de doar cinci luni, într-o tabără de refugiaţi sirieni. Numele ei se traduce în „artă“ în limba kurdă: tatăl ei, Ali Kawa, în vârstă de 27 de ani, visează ca într-o zi fiica lui să devină o muziciană. Când militanţii din Statul Islamic au atacat oraşul sirian, din nord, Kobani, anul trecut, Ali şi soţia sa, care era pe atunci însărcinată, au fugit. A plătit 6.000 de euro pentru a fi scoşi din Siria şi a ajunge în Europa. Ali povesteşte pentru Euronews că şi-a văzut prietenii răniţi şi chiar ucişi în războiul de la graniţa Siriei cu Turcia. La scurt timp, casa sa a fost distrusă, iar viaţa lui în Siria ruinată, a declarat el pentru Euronews.
 
Imigranţii ilegali şi traficanţii lor sunt vânaţi cu ajutorul centrului de supraveghere a frontierelor din România, care se află în Constanţa.
 
„Nimeni nu poate intra pe teritoriul Uniunii Europene fără a fi detectat pentru că avem un echipament foarte bun şi eficient – cu acesta putem chiar să detectăm nave mai mici de 20 de metri de la o distanţă de 12 mile nautice“, a declarat ofiţerul Gărzii de Coastă, Mădălina Zamfir.

 Mai multe pe Adevărul.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
dumitru c
13 Apr 10:27
e de neînțeles cum de trec prin trei vame de control și nu sunt depistați ,mă refer la Turcia,Bulgaria.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?