Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, condamnat definitiv la un an de închisoare

 
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica,
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica,
FOTO: jurnalul.ro

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat definitiv, marți, la un an de închisoare, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru conflict de interese, după ce, în primă instanţă, fusese achitat, potrivit Mediafax. 

Instanţa supremă a dispus aplicarea unui termen de încercare de trei ani în cazul lui Remus Borza.

La aceeaşi pedeapsă a fost condamnată şi Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, cea care, de altfel, a fost şi ea achitată în primă instanţă, de Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul Remus Borza a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă, deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a înregistrat în 25 februarie 2013 dosarul în care Remus Borza şi Nicoleta Munteanu, avocaţi în Baroul Bucureşti, sunt suspectaţi de conflict de interese, iar în 8 iulie a început urmărirea penală în cazul acestora. Cei doi au fost trimişi în judecată în octombrie 2013.

Astfel, procurorii au stabilit, în urma verificărilor, că Nicoleta Munteanu, în calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnată administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012 - februarie 2013, a încheiat 34 de contracte de asistenţă juridică între firma de insolvenţă şi Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii". Asistenţa juridică a constat în reprezentare, redactare, semnare şi depunere a actelor în mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti, în care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat şi la SCP "Borza şi Asociaţii".

În cazul lui Remus Borza, procurorii au stabilit că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură, în baza contractelor încheiate de Munteanu.

 

Mai multe pe Mediafax.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
ajutor!
19 Feb 13:53
E trist, sa vezi cum un condamnat se" gandeste'' sa lase Hidroelectrica,atat timp cat el beneficiaza de 50000 euro plus TVA pe luna, plus comision din profit, plus taxa de succes.
Normal si legal ar trebui sa paraseasca din proprie initiativa,in numele onoarei pe care des o invoca,atat baroul cat si UNPIR-ul, dar ,presedintele uniuni face zid in apararea condamnatului fara sa tina cont de legea de organizare a uniuni,probabil si baroul e de acord cu nevinovatia condamnatului .
E trist sa vezi cum colegul de studii al domnului Ponta se eschiveaza sprizinit de o plasa(retea) formata din personalitati,probabil asta e cheia succesului in Romania
Mai multe puteti vedea pe site-ul Hidrosind /Forum
Răspunde
3 0
Nabosny
19 Feb 11:33
Domnul Borza se afla in conflict de interese mult mai grave. Remus Borza este lichidator la Hidroelectrica, dar si la UCM Resita, el deruleaza contracte si are de recuperat bani de la ambele societati in postura de lichidator. Domnul AJ se afla in conflict de interese comerciale. Aceasta situatie NU o observa nimeni, Desi totul e la vedere. Poate se sesizeaza cineva pana nu ingroapa toata economia acestei tari.
Răspunde
6 0
marian
18 Feb 08:14
Acest individ a pus mana pe grupul de firme Polisano care dadea de munca romanilor si pe care a inceput deja sa-l decimeze,probabil ca vrea sa-l falimenteze asa cum a facut si cu Hidroelectrica,cred ca acest individ este platit de straini pentru a termina economia romaneasca si pentru a ne face sclavi in tara noastra,merita puscarie pe viata!
Răspunde
6 0
17 Feb 22:50
Pe bune daca nu e rentabil sa furi milioane de euro si apoi sa stai un an la puscarie si toata viata te-ai facut om.
Răspunde
10 0
"DULCE CA MIEREA ESTE GLONTUL PATRIEI!!!"
17 Feb 20:17
MERITA MAI MULT, ANIMALU'!

MACAR SA-L FI FACUT SA VORBEASCA, BAIETII DE LA JUSTITIE, CA ARE MAI MULTE PE SUFLET...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?