Reguli de păstrare a alimentelor în frigider

AI GRIJĂ DE TINE! Cum ne aşezăm alimentele în frigider?
AI GRIJĂ DE TINE! Cum ne aşezăm alimentele în frigider?

Prea des înghesuim în frigier o mulţime de alimente fără să ne intereseze cu adevărat în ce ordine le punem. Iată câteva reguli care se impun mai ales pe timpul verii, când alimentele sunt supuse alterării.

Hrana perisabilă o aşezi cât mai sus

Poate nu ai văzut niciodată lucrurile aşa, dar frigiderul tău este împărţit în diferite zone de frig care te pot ajuta să aşezi mai bine mâncarea. Zona cea mai rece se află în partea de sus a frigiderului, motiv pentru care, pentru o mai bună conservare, vei aşeza pe raftul de sus cele mai sensibile alimente, carnea şi peştele crud, pe care vrei să le găteşti în aceeaşi zi în care le-ai cumpărat. Tot aici vei aşeza şi sandvişurile pregătite cu o seară înainte de a le lua la serviciu.

Pont

Dacă vrei să decongelezi carnea, pune-o în vase acoperite, pe raftul cel mai de jos al frigiderului. Aşa, zeama care se va scurge în timpul decongelării nu va ajunge pe alte alimente, pe care le poate contamina cu bacterii.

 

Mâncarea gătită, în partea centrală a frigiderului

În partea de mijloc a frigiderului se ţin cel mai bine preparatele alimentare, mâncarea gătită, produsele lactate şi ouăle. Pentru a se menţine proaspătă mai mult timp, brânza este bine să fie acoperită cu o folie de plastic. Astfel, nici nu va „împrumuta” din mirosurile altor alimente din frigider. În ceea ce priveşte mâncarea gătită, aceasta trebuie răcită foarte bine şi acoperită cu un capac înainte de a fi pusă la rece.

Sfat

Înainte de a le aşeza în frigider, ouăle trebuie spălate cu atenţie, pentru că pot fi contaminate cu salmonella sau alţi germeni care trec uşor în alte alimente.

Continuare pe clicksanatate.ro

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?