Regula 10/10/10. În ce constă şi cât de mult te poate AJUTA

 

Atunci când ai de luat o decizie dificilă, de cele mai multe ori eşti stresat şi nu ştii exact ce să faci, dacă iei decizia corectă, dacă este cel mai bun lucru pe care îl puteai face... Ştiai că există o regulă denumită 10/10/10 care te poate ajuta să iei decizii mai uşor? Poate că cel mai îngrozitor dușman, în rezolvarea unei probleme, este o emoție pe termen scurt. Când oamenii împărtășesc cele mai grave decizii luate în viața lor, se referă adesea la faptul că alegerea a fost făcută într-o stare de emoție instinctivă: mânie, pasiune, frică, lăcomie. Viata noastra ar fi complet diferită dacă am putea anula deciziile luate.

Unul dintre instrumentele eficiente pe care îl avem la îndemână este o strategie de succes, în muncă și în viață, venită de la Suzy Welch, fostul redactor-șef al revistei Harvard Business Review, un autor popular, comentator TV și jurnalist. Această strategie se numește 10/10/10 și implică luarea deciziilor prin prisma a trei termeni diferiți:

– Cum vei trata problema după 10 minute?

– Te vei mai gândi la această decizie după 10 luni?

– Care va fi reacția ta după 10 ani?

Concentrându-ne atenția asupra acestor termeni, ne distanțăm de o anumită fațadă a problemei, luarea unei decizii importante. 

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?