Regizorul Tudor Giurgiu, mesaj devastator pentru un "şef de la Cultură"

 
Tudor Giurgiu a pornit o campanie de salvare a cinematografelor românești
Tudor Giurgiu a pornit o campanie de salvare a cinematografelor românești
FOTO: www.cinemarx.ro

Lecție online de bun simț. Președintele Transilvania International Film Festival nu a putut tolera gestul lui Ioan Matei, omul din fruntea Direcției Culturale Scrise și Creație Contemporană, care i-a cerut 4 invitații la premiera filmului „Moromeți 2i”. „S-a comportat de parcă i se cuveneau”, a scris revoltat Giurgiu, pe pagina personală de Facebook. Tudor Giurgiu a fost surprins de mail-ul șefului Direcției Culturale Scrise și Creație Contemporană, care suna cam așa:

„Salut, te rog să îmi confirmi cele 4 invitații pe numele Ioan Matei la premiera de luni, 5 noiembrie, de la Sala Palatului”.

Contrariat de modul de abordare, regizorul a căutat şi a aflat mai multe despre personaj, apoi i-a răspuns. „După ultima declarație de avere aveați vreo 100.000 euro și 75.000 lei în cont. Vă faceau pe dvs. (sau pe colegii subit pasionați de film) 4 bilete de 30 lei bucata? Văd că tot prin intermediul direcției dumneavoastră festivalurile mari de film din țară primesc finanțare de la minister. Aaaa, o să-mi spuneți „noi îți dăm bani la TIFF, nesimțitule care comentezi”. Da, ne dați pentru că suntem printre cele mai apreciate festivaluri din întreaga lume, pentru că derulăm proiecte educaționale și multe altele.”

Tudor Giurgiu a continuat amintind că pentru ediția TIFF de anul acesta s-a chinuit luni întregi să obțină 5 semnături. „Așa cum și la TIFF mă zbat să caut bani privați din țară și străinătate ca să putem face festivalul la cote înalte, la Moromeții finanțarea venită de la stat, prin CNC, e cam de până în 30% din buget, bani luați pe credit. Ministerul nu și-a onorat nici până azi obligațiile asumate contractual pentru finanțarea filmului, via un studio din subordine.”

"Ce anume credeți că m-ar fi făcut să vă invit la film? Servilismul? Pupincurismul? Nu mă cunoașteți suficient înseamnă. N-am fost nici la chefuri împreună, nu m-ați felicitat ever pentru vreun succes al unui festival sau film, regizat sau produs de mine. Invităm pe cine vrem noi, domnule Matei," a mai scris Tudor Giurgiu în mesajul . 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?