Regina Marii Britanii face apel la unitate în mesajul său de Crăciun

 
Regina Marii Britanii face apel la unitate în mesajul său de Crăciun
Regina Marii Britanii face apel la unitate în mesajul său de Crăciun

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, de obicei deliberat neutră în ceea ce priveşte politica, a făcut apel la unitate în mesajul său de Crăciun, transmis cu trei luni înainte de Brexit, într-o perioadă în care regatul este marcat profund de conflictele politice."Chiar şi în cazul opiniilor care contrastează profund, să-i tratezi pe ceilalţi cu respect şi ca pe nişte semeni este întotdeauna un pas corect spre o mai bună înţelegere", spune regina în vârstă de 92 de ani, aflată de 66 de ani pe tronul Marii Britanii.

În fragmentele făcute deja publice din discursul reginei, aceasta spune că mesajul creştin de "pace pe Pământ şi bunăvoinţă tuturor" este unul universal valabil şi "necesar mai mult ca oricând".

Regina Elizabeth nu a menţionat direct subiectul Brexit - fiind prin excelenţă neutră din punct de vedere politic -, dar mesajul său de Crăciun vine la finalul unui an în care conflictele privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană s-au adâncit. 

De asemenea, comentează cn.com, curentul populiştilor naţionalişti este în plin avânt în Europa, iar preşedintele american Donald Trump alimentează disensiunile pentru a câştiga putere.

În acelaşi mesaj de Crăciun, regina vorbeşte despre "credinţă, familie şi prietenie", elemente care au devenit "sursa de comfort şi siguranţă personală" pentru "multele schimbări" cu care s-a confruntat de-a lungul anilor.

Sursa: mediafax.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?