Refuzat de bănci, Guvernul apelează la operaţunea "tezaur"

 
Teodorovici, acuzat ca a falsificat bugetul
Teodorovici, acuzat ca a falsificat bugetul

Refuzat de bănci, după ce le-a impus peste noapte taxe suplimentare, Ministerul Finanțelor Publice va încerca să împrumute bani de la populaţie. Luni va fi lansată o nouă emisiune de titluri de stat cu scadențe în 2, 3 și 5 ani, la dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Într-o intervenţie la un post de televiziune, ministrul Eugen Teodorovici a lansat un nou atac la adresa băncilor, afirmând că titlurile de stat sunt o alternativă oferită celor care vor să economisească.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în intervalul 4-22 februarie, de la Trezoreria Statului şi ghiseele Poștei Române, din mediul urban, și până în 20 februarie din mediul rural.

Titlurile de stat care sunt lansate în data de 4 februarie 2019 sunt în formă dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, se arată în documentul MF.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe parcursul anului 2019, spune MFP. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici  a afirmat că inițiativa urmărește și să ofere „populației o alternativă față de depozitele bancare de a investi”.

Taxa pe ipocrizie. Guvernul a împrumutat o sumă uriaşă de la bănci în 2018

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?