Referendum pentru taxa auto pe accesul în centrul Bucureștiului

 
Restricţii de trafic, în Capitală, pentru Maraonul Bucureşti şi meciul România-Serbia
Restricţii de trafic, în Capitală, pentru Maraonul Bucureşti şi meciul România-Serbia

Consilierul municipal ALDE, Tudor Ionescu, propune organizarea unui referendum local, în data de 27 ianuarie 2019, pentru introducerea unei taxe auto de acces în centrul Bucureştiului, precizând că o problemă presantă a Capitalei este traficul şi poluarea.Întrebarea la care ar trebui să răspundă bucureştenii este: „Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în perimetrul delimitat în interiorul zonei centrale a Municipiului Bucureşti prin identificarea şi implementarea unui sistem de taxare sau de utilizare de vignete?”.

“O problemă din ce în ce mai presantă a oraşelor mari este traficul foarte aglomerat şi poluarea. Aceste probleme apar în primul rând din cauza numărului foarte mare de autoturisme. De exemplu, în aprilie 2017, la nivelul Capitalei erau înmatriculate 1.274.000 autovehicule şi alte 155.000 în judeţul Ilfov. În acest an, numărul autoturismelor din zona metropolitană Bucureşti a crescut cu peste 30.000 doar în primul trimestru al anului”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

În propunerea proiectului mai este specificat faptul că în Uniunea Europeană mai multe ţări au implementat taxă de congestie, cum ar fi oraşul Milano, în care taxa este de cinci euro pe zi, sau Marea Britanie, 11,5 lire.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?