REFERENDUM. Înalt oficial catalan, lider al mișcării separatiste, arestat de poliția spaniolă

Poliția spaniolă a arestat un înalt oficial al guvernului catalan, în urma unui raid efectuat miercuri dimineață la ministerele implicate în organizarea referendumului pentru independență pe care Madridul îl consideră ilegal.Josep Maria Jove, secretar general al vicepreședinției catalane și ministru în guvernul regional de la Barcelona a fost arestat de Guardia Civil, notează BBC.

Autoritățile spaniole au intrat în forță miercuri dimineață în ministerele catalane implicate în organizarea referendumului pentru independență.

Oficialii de la Barcelona au acuzat poliția spaniolă că a atacat instituțiile regionale și, prin urmare, și pe cetățenii din regiune.

”A venit timpul să rezistăm pașnic. să venim și să ne apărăm instituțiile”, a cerut președintele Adunării Naționale Catalane, Jordi Sanchez.

Liderii separatiști catalani sunt deciși să organizeze votul pe care justiția spaniolă l-a catalogat drept ilegal.

Votul ar trebui să aibă loc pe 1 octombrie, în ciuda rezistenței Madridului și a deciziei Curții Constituționale, care a invalidat legea referendumului, votată de parlamentul catalan.

În jur de 7,5 milioane de oameni trăiesc în Catalonia, regiunea situată în nord-estul Spaniei. Un studiu comandat de guvernul regional în iulie 2017 arăta în iunie că 41% dintre alegători susțin independența, în vreme ce 49% se opun.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?