RECUPERATORII de datorii ar putea avea ACCES RESTRICŢIONAT la reţelele de socializare

SUA: Autorităţile vor restricţionarea folosirii reţelelor de socializare de recuperatorii de datorii
SUA: Autorităţile vor restricţionarea folosirii reţelelor de socializare de recuperatorii de datorii

Autorităţile americane de reglementare vor să restricţioneze folosirea reţelelor de socializare precum Facebook şi Twitter de către recuperatorii de datorii, pentru contactarea datornicilor, relatează Bloomberg.

Americanca Kathryn Haralson a fost contactată de recuperatori atât la locuinţa sa cât şi la serviciu, iar aceştia au luat legătura chiar şi cu fiica sa, la colegiu. Apoi a avut surpriza, când s-a logat pe Facebook, să găsească o solicitare "să îl contacteze pe domnul Rice" în legătură cu datoria sa.

"Nu era nevoie să meargă pe Facebook să mă găsească. Am fost în contact permanent cu ei. Au depăşit limita", a spus Haralson.

Biroul pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor şi Comisia Federală pentru Comerţ analizează noi restricţii în privinţa folosirii reţelelor de socializare pentru contactarea datornicilor.

Aceasta este una dintre măsurile avute în vedere de autorităţile americane de reglementare pentru 2013, în condiţiile în care aplică pentru prima oară în industria recuperării datoriilor o supraveghere federală cuprinzătoare. În 2011, în Statele Unite au fost depuse 180.000 de reclamaţii la Comisia Federală pentru Comerţ, împotriva recuperatorilor de datorii.

Directorul Biroului pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor, Richard Cordray, a făcut o prioritate din această problemă, având în vedere că aproape unul din 10 americani, respectiv 30 de milioane de persoane, datorează în medie 1.500 de dolari.

Reglementările vor afecta emitenţi de carduri precum Capital One Financial şi JP Morgan Chase.

Biroul a dat un semnal privind intenţiile sale în luna octombrie, când a anunţat un acord de 112.5 milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu cu American Express, acuzată de practici incorecte în recuperarea datoriilor clienţilor.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?