Reconstrucția catedralei Notre Dame bate pasul pe loc. Chinezii sar în ajutor

 
Incendiu Catedrala Notre Dame
Incendiu Catedrala Notre Dame

Experţi chinezi vor participa la renovarea catedralei Notre-Dame din Paris, a anunţat miercuri agenţia de presă Xinhua, după semnarea unui acord între guvernele celor două ţări în timpul vizitei preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează Agerpres.

Pe 15 aprilie 2019, un incendiu a distrus fleşa, acoperişul, orologiul şi o parte a arcadei catedralei Notre-Dame, provocând o uriaşă emoţie în lume şi un elan de solidaritate pentru salvarea şi restaurarea acestui monument emblematic al capitalei franceze, inclus în patrimoniul UNESCO.

Vestea a şocat numeroşi chinezi: cei care au studiat în Franţa, dar şi o mare parte a populaţiei, romanul "Notre-Dame de Paris" de Victor Hugo fiind foarte cunoscut în ţara asiatică.


"China şi Franţa vor stabili în 2020 tema, modalităţile şi experţii chinezi selectaţi pentru această colaborare", a anunţat agenţia Xinhua. "Aceştia vor fi trimişi cât mai curând posibil să se alăture echipelor franceze, pentru a participa împreună la lucrările de renovare de pe teren", a precizat agenţia de presă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?