Realitatea.NET vizează poziţia nr. 1 în clasamentul SATI numai prin metode tehnice corecte şi cu respectarea strictă a deontologiei profesionale

foto: Realitatea.net
foto: Realitatea.net
Într-o perioadă în care luptă pentru bugetele de publicitate pentru 2009 se înteţeşte, reprezentanţii mai multor competitori au contestat, timp de câteva zile, performanţele de trafic ale noului lider al site-urilor mass media din România.


F5, compania new media a grupului Realitatea-Caţavencu, s-a rezumat la un singur răspuns tehnic, punctual, în care a demontat acuzele lansate săptămâna trecută de un reprezentant al concurenţei.

Din respect pentru public, clienţii de publicitate şi partenerii noştri, F5 face următoarele precizări finale, menite a clarifica eventualele nelămuriri rămase:

 

  • Creşterea de 121 %, în ianuarie 2009 faţă de ianuarie 2008, în ceea ce priveşte vizitatorii unici ai portalului Realitatea.NET, are numai explicaţii editoriale şi tehnice, fiind consecinţa unei strategii gândite în prima parte a anului 2008 şi aplicată începând cu a doua jumătate a anului trecut. Nicio metoda de creştere a traficului interzisă de SATI sau de normele acceptate pe plan internaţional de marile motoare de căutare nu a fost implementată sau susţinută de Realitatea.NET, pe perioada înregistrării acestei creşteri. Infimele erori, apărute în acest sens, au fost îndepărtate imediat după constatarea lor, iar influenţa acestora în totalul traficului Realitatea.NET a fost neglijabilă.


  • Motivele care au dus creşterea traficului Realitatea.NET sunt legate de investiţiile în echipa editorială (care s-a dublat, în ultimele 6 luni), platforma tehnică (servere, optimizare, mărirea benzii de internet), marketing şi comunicare (alocarea de bugete speciale pentru promovarea Realitatea.NET şi o colaborare excelentă cu colegii de la Realitatea TV) etc.


  • De asemenea, ca un site de breaking news, Realitatea.NET a beneficiat şi de un interes crescut din partea publicului, pe baza agendei publice, care a dus la sporirea consumului de ştiri exclusive – site-ul nostru fiind printre puţinele care pun accent pe conţinut produs de propria echipă, Realitatea, şi nu “împrumutat” de la alţii.


  • Realitatea.NET nu se va mai implica în nicio dezbatere publică pe acest subiect şi se va rezuma la a răspunde doar solicitărilor oficiale transmise către BRAT, iniţiatorul SATI, singurul studiu independent de măsurare a performanţelor site-urilor din România.


  • În acest sens, îi sfătuim pe cei care solicită prin “scrisori deschise” publicarea surselor de trafic ale Realitatea.NET să se adreseze la SATI, cu precizarea că suntem de acord cu publicarea oricăror date, în cazul în care votul membrilor asociaţiei va fi favorabil.


  • Totodată, pentru că nu avem nimic de ascuns, orice client sau agenţie care doreşte detalii legate de traficul Realitatea.NET va primi aceste informaţii, direct de la F5, în măsura în care le va solicita.


În altă ordine de idei, Realitatea.NET va milita, în continuare, pentru un set de principii clare, menite să ducă la maturizarea pieţei de internet din România, printre care:


  • Citarea corectă a surselor şi recunoaşterea dreptului de autor în cazul materialelor exclusive (în acest sens, F5 va iniţia o propunere de citare şi linkurile corecte ale materialelor video, iniţiativă la care sperăm că se vor alătura şi alti mari editori web).


  • Transparenţa totală şi auditul independent al surselor de trafic, rafinarea metodelor de audit a traficului online şi apariţia de noi instrumente menite să atragă publicitate în mediul online (măsurarea consumului video, monitorizarea consumului de publicitate online etc).


  • Obţinerea de trafic prin metode morale şi corecte, atât din punct de vedere deontologic (conţinut adecvat, în funcţie de profilul produsului web în discuţie), cât şi tehnic (interzicerea folosirii tuturor metodelor care pot fi asociate spam-ului)


Obiectivul Realitatea.NET pentru 2009 este poziţia numărul 1 în clasamentul mass media la categoria ştiri de calitate, după criteriul vizitatori unici, conform SATI, prin metode tehnice corecte şi cu respectarea strictă a deontologiei profesionale.


Dacă acest obiectiv va fi atins de oricare dintre concurenţii actuali sau viitori ai Realitatea.NET, vom fi primii care vom felicita învingătorul, în virtutea respectului pe care îl purtăm concurenţei constructive şi performanţei obţinute prin mijloace corecte.

 


Dragoş Stanca,

Managing Director F5

Divizia New Media

Realitatea-Caţavencu

 


 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?