REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 17: Arma seismică

Nikola Tesla
Oamenii au avut întotdeauna o înclinaţie către conspiraţii, iar civilizaţia umană nu a dus lipsă de incidente neelucidate în ultima sută de ani. REALITATEA.NET vă aduce o colecţie a celor mai cunoscute şi dezbătute teorii conspiraţioniste. Existenţa armelor seismice nu a fost niciodată confirmată, o mare parte din comunitatea ştiinţifică spunând că omul nici măcar nu poate spera încă că poate influneţeze mecanismele interne ale planetei. Fum fără foc nu se poate, în lume circulând deja foarte multe zvonuri cu privire la asemenea arme.


Primul care a încercat să influenţeze scoarţa terestră, prin invenţiile sale, a fost nimeni altul decât Nikola Tesla. Acesta era de părere că materia, în orice stare s-ar afla, are o frecvenţă de rezonanţă, cel mai bun exemplu fiind un pahar de şampanie spart de un cântăreţ de operă.

Un mecanism foarte mic a fost pus la punct de Tesla în 1897, acesta începând să creeze probleme în cartierul său din New York. Tesla a luat micul aparat într-un buzunar si a plecat prin oraş în cautarea unui bloc în construcţie. A găsit un şantier potrivit, cu un bloc din care fusese amplasată doar structuca metalică. A prins aparatul pe un stâlp de suport, a făcut modificările necesare, iar întreagul edificiu a început să tremure în doar câteva minute. Muncitorii au coborât speriaţi că a început un cutremur. Tesla a mărturisit mai târziu că ar fi putut dărâma şi Brooklyn Bridge, în doar o oră.

30 de ani mai târziu, Tesla a propus un concept de tele-geodinamică. Inventatorul voia să creeze mici cutremure pentru a detensiona zonele cu potenţial seismic. Nimeni a fost interesat de propunerea sa, ideea sa rămânând pur teoritică.

 

Următorii care au experimentat cu această tehnologie sau mai degrabă cu acest concept, au fost sovieticii, în era Războiului Rece. Cele două programe, neconfirmate vreodată, Mercur şi Vulcan, s-au ocupat cu destabilizarea plăcilor tectonice prin explozii nucleare controlate.

În 1977, ruşii ar fi plasat bombe nucleare, de mărimea TSAR (cea mai mare bombă nucleară detonată vreodată pe Pământ), în anumite puncte cheie, în şanţuri subacvatice de lângă Filipine. Intenţia lor era să elibereze tensiuni din mai multe zone ale plăcii tectonice din Pacificul de Sud, cu excepţia Filipinelor. Dacă era nevoie, detonau bombele, fapt ce ar fi provocat un cutremur gigantic şi implicit un tsunami care ar fi măturat întreaga coastă de vest a Statelor Unite. Nici americanii nu au stat degeaba şi chiar dacă Războiul Rece s-a încheiat, există şi în acest moment un experiment care ridică foarte multe semne de întrebare, numit HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).

Principalul instrument folosit este "Ionospheric Research Instrument" sau IRI, un transmiţător pe frecvenţe înalte care este folosit pentru energizarea temporară a unei portiuni a ionesferei, iar principalul obiectiv al HAARP este unei modalităţi de folosire a atmosferei pentru telecomunicaţii.

Primele informaţii cu privire la utilizarea în scop militar al HAARP a venit chiar de la unul dintre inginerii care au lucrat la construirea bazei din Alaska, care spunea că Statele Unite încearcă să dezvolte un concept de război geofizic. Mai mult, există zvonuri care spun că în Alaska se încearcă reproducerea unor experimente ale lui Tesla.

Toate aceste informaţii ar fi rămas poate la nivelul de conspiraţie, dar o menţiunea a lui Vladimir Putin, în 2002, despre HAARPA, în timpul unui discurs din Duma de Stat, a alimentat zvonurile.

Nici o putere mondială nu a recunoscut până acum că a avut în vedere experimente cu arme seismice sau că măcar au considerat o asemenea opţiune. Cu toate acestea, pe 10 decembrie 1976, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a aprobat o convenţie care pare să verifice teoriile conspiraţioniste. Aceasta se numeşte "Convenţie asupra interzicerii folosirii în scop militar sau civil a tehnicilor de modificare a mediului înconjurător".

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?